ארוזיה בגסטרו' - התייעצות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/11/2013 | 20:43 | מאת: עדי

שלום, בתוצאת בדיקת גסטרו' נרשם - " מעבר ושט קיבה : בגובה 40 ס"מ בליטה דלתית עם ארוזיה זעירה" . נלקחו 2 ביופסיות- מהמעבר ומהקיבה. רציתי לשאול קודם כל האם זה מסוכן? יש קשר לממאירות? שנית, ממה נגרם מצב כזה? האם יש סוגי מזונות שרצוי להמנע מהם? בנוסף אני סובלת ממעי רגיז.. יש קשר? תודה רבה מראש !

אין קשר למעי רגיש. אין קשר לממאירות. יכול להיות שיש חומצה שעולה ואז יש נזק במעבר. צריך להימנע משומני, מטוגן, חריף, בלי קפאין קפה שוקולד. בלי פירות הדר, שמרים, ועגבניות. לישון עם כרית מוגבהת. להימנע מאכילה שעתיים לפני השינה.

12/11/2013 | 23:22 | מאת: עדי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול