הליקובקטור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/11/2013 | 20:47 | מאת: אור

שלום רב, אני בת 21, בריאה בד"כ. לפני זמן מה רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת נשיפה כדי לשלול חיידק בקיבה, הבדיקה יצאה חיובית - 13.65 DELTA. בזמן האחרון אני מרגישה לא טוב לאחר האוכל, ולפעמים סובלת מהקאות ושלשולים. הייתי מעוניינת לדעת, איך נדבקים בחיידק ואיך אפשר להיפטר ממנו ? האם זה מצריך לקיחת אנטיביוטיקה שגורמת לתופעות לוואי חריפות ולא נעימות ? תודה והמשך ערב נעים אור

בחיידק הליקובקטר נדבקים בד"כ בילדות, מאמא לילדיה, בנשיקות. בגיל המבוגר לא נדבקים בד"כ. ברגע שיצא תבחין נשיפה חיובי, יש לקבל טיפול אנטיביוטי משולב - ואחרי חודשיים לבצע תבחין נשיפה לוודא הכחדה של החיידק.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול