קרוהן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

03/11/2013 | 19:23 | מאת: שיר

שלום, כ8 שנים אני סובלת מכאבים בבטן עליונה ללא שלשולים או עצירות, בבדיקות גסטרוסקופיה שביצעתי בעבר נמצא גסטריטיס ללא עדות לhP באחת מהבדיקות הופיעו אאוזנופילים ותסנין דלקתי בתריסריון. ביצעתי בדיקה לצליאק שיצאה שלילית. בבדיקת ct מלפני שנה מצויין ileitis i ומלפני חצי שנה transient intussusception השאלה שלי האם כאשר עושים בדיקת קולונוסקופיה/גסטרוסקופיה כאשר אני לא נמצאת בזמן התקף יש סיכוי שאבחנה של קרוהן יכולה להתפספס או שתמיד יש ממצאים פתולוגים במקרה של מחלת קרהון? ושאלה נוספת.. האם זה יכול להיות ibs למרות כל הממצאים שכתבתי למעלה? תודה מראש,

שיר, את שואלת שאלות רחבות וזה מחייב תשובות רחבות אם את שואלת "האם יתכן" התשובה (ברפואה) תמיד תהיה "יתכן" - אך העניין הוא באיזה רמה של סבירות האם כאשר עושים בדיקת קולונוסקופיה/גסטרוסקופיה כאשר אני לא נמצאת בזמן התקף יש סיכוי שאבחנה של קרוהן יכולה להתפספס -- יש סיכוי או שתמיד יש ממצאים פתולוגים במקרה של מחלת קרהון? -- אין תמיד ברפואה ושאלה נוספת.. האם זה יכול להיות ibs למרות כל הממצאים שכתבתי למעלה? -- יכול תודה מראש,

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול