בחילות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/11/2013 | 16:46 | מאת: לירון

שלום רב. אני בן 34 בריא. במהלך החודש האחרון יש לי תחושת בחילה קלה (טרם גרמה לי להקיא) כמעט תמידית, כאשר מידי פעם יש הקלה למס' שעות. בנוסף, יש יותר גזים וגרעפסים מהרגיל. מה שהתלווה לזה, זו תחושה כאילו שרירי הבטן תפוסים, והנשימה שלי אינה מלאה. כאילו שהסרעפת מכווצת. אין צרבות משמעותיות. אציין כי התקופה האחרונה לוותה במתח נפשי. שאלתי: האם יש קשר בין סרעפת מכווצת לתחושת הבחילה? האם עליי לדאוג מהעניין? לבצע בדיקות כלשהן?

אם ארועי הבחילה נמשכים, מבחינתינו זה סימן אזהרה המצריך ביצוע גסטרוסקופיה. צריך לפנות למרפאה בצורה מסודרת, לראות אם יש גם ירידה במשקל, אנמיה וכו' ולסדר את הבדיקה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול