פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
28007 הודעות
26607 תשובות מומחה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/10/2013 | 19:26 | מאת: ג'וש

ד"ר שלום, מאז ומתמיד הייתי רזה ולעלות במשקל היה לי מאוד קשה... האם יש סיבה לכך והאם יש משהו לעשות ? הכוונה היא שאני בן 30 ושוקל 58, לפעמים כשאני אוכל רצוף כל 3-4 שעות אני מעלה קילו וזה לאחר מאמצים.. תוך שבוע שבועיים אבל מספיק שיום אחד אני יאכל 2-3 ארוחות ולא מסודרות אני יוריד קילו ביום אחד.. האם זה הגיוני? או שיש פה בעיה... תודה רבה :) מידע נוסף. אני פעיל ועושה הליכות 2 בשבוע לפעמים יותר פעמים פחות. מתאמן משקולות פעם בשבוע לפעמים יותר.. לפעמים לאחר האוכל מרגיש נפלא ולפעמים מרגיש עייף מאוד ומרגיש גזים ודקירות בחזה.. פעם אחרונה שעשיתי בדיקות הכל היה תקין. לנוכח תופעות אלו. אשמח לדעתך אם יש משהו לבדוק או שפשוט לחיות עם זה... תודה רבה לך. :)

יש אנשים עם חילוף חומרים מוגבר באופן בסיסי. כנראה שזה המצב אצלך. ממליצה לבדוק תפקודי בלוטת תריס בכל מקרה, אם לא נבדק בעבר.

שלום לכם, אני מבקשת המלצה לרופא או רופאת גסטרו באיזור המרכז של קופ"ח מכבי. תודה רבה!

לאה שלום, מתוך רופאי הפורום: דר' ורד שבת (ר"ג), דר' דיקמן (פ"ת), ואני (ת"א) האם את צריכה המלצה לרופאים אחרים?

02/03/2014 | 17:42 | מאת: המלצה

המלצה על דוקטור דרזייזין

17/10/2013 | 12:58 | מאת: דנה

אתמול אכלתי אוכל ככל הנראה במהירות, וקרה מצב שלפתע ההאוכל לא נבלע. שתיתי ואז הרגשתי שבכוח האוכל נבלע. לאחר מכן החלו להיות לי כאבים באזור הוושט, בעיקר אחרי שאני אוכלת. לעיתים מרגישה שריפה ולעיתים הוא הופך לכאב שלא עובר. אני בת 21, בריאה בדר"כ. ייתכן כי יש לי שריטה בוושט (הכאב באזור מרכז בית החזה). אם כן, מה הטיפול בעצם? זה עובר מעצמו? ומה כדאי לאכול? אשמח לתשובה מהירה. תודה מראש.

יכול להיות שיש איזו פגיעה ברירית של הושט אבל לא ניתן לדעת. אם יחמיר נא לפנות לביצוע גסטרוסקופיה ואם לא, יחלוף מעצמו.

17/10/2013 | 11:12 | מאת: טל

שלום, במשך חודש וחצי אני נוטלת קונצרטה במינון 36 ובימים האחרונים אני סובלת מכאבי בטן עזים בבטן העליונה. במהלך התקופה ירדתי משמעותית במשקל בגלל חוסר תאבון. בנוסף אתמול היתה לי יציאה שחורה (פעמיים). האם זה חמור כמו שכתוב באינטרנט? או שאפשר לחכות ולראות איך ארגיש בהמשך? בנוסף יש לי מעט חום בימים האחרונים (37.2)

כאב בטן וירידה במשקל הם תופעות לוואי של הקונצרטה . לגבי צואה שחורה - יתכן מכדורי ברזל ? או דימום מפצע בקיבה .את צריכה לגשת להיבדק בהקדם- דחיפות אני לא יכולה לקבוע מבלי לבדוק אותך

17/10/2013 | 08:00 | מאת: לירון

שלום, אבי ביצע בדיקת US בטן עליונה+תחתונה ובתוצאות הבדיקה נכתב ממצא שלא ברור לנו ומאוד מדאיג אותנו: כיס מרה- עם נוזל מועט בתוכו ייתכן כיס מרה אפונקציונאלי, במידה וקיים חשד קליני יש לבצע את הבדיקה עם הכנה מתאימה, כיס מרה עם הכנה תת אופטימלית. אשמח לקבל תשובה לירון

קרוב לודאי אבא לא היה בצום מספיק והכיס מכווץ חלקית . לחזור על הסונר ב צום ארוך יותר . בכל מקרה שום דבר אינו חשוד

16/10/2013 | 21:08 | מאת: דניאל

חזרתי לפני שבועיים מטיול של חודש במזרח כאשר שבוע לפני החזרה שלי התחילו לי כאבי בטן. עם חזרתי עשיתי בדיקות צואה ובבדיקות התגלו לי שני חיידקים קולי ואמבה והתחלתי טיפול של שבוע במטרוגיל. הכאבי בטן לפני לקיחת האנטיביוטיקה היו בלתי נסבלים אבל גם במהלך לקיחת התרופה היו לי כמה התקפים של כאבי בטן שהיו נסבלים אבל עדיין מטרידים. שאלתי היא כמה זמן לאחר לקיחת האנטיביוטיקה הכאבי בטן אמורים לחלוף? והאם הכאבי בטן הם חלק מתופעות הלוואי של האנטיביוטיקה (הקפדתי לאכול לפני לקיחת האנטיביוטיקה מה שלמיטב הבנתי צריך להקל על תופעות הלוואי של כאבי הבטן) או שזה סימן לכך שהאמבה עדיין לא "חוסלה".

חבל שלקחת את הטיפול רק שבוע ולא עשרה ימים. כדי לדעת אם האמבה עברה צריך לעשות בדיקת צואה לפרזיטים וחיידקים. אין ספק כי גם האנטיביוטיקה עצמה עושה תופעות לוואי. בקיצור לא ניתן לדעת בלי תרבית צואה מה המצב

19/10/2013 | 20:35 | מאת: דניאל

למיטב הבנתי הטיפול במטרוגיל ניתן ל - 5 ימים או לשבוע לא מצאתי שום מקום שרשום בו שכדאי לקחת את האנטיביוטיקה למשך 10 ימים..

16/10/2013 | 16:52 | מאת: אמיר

היי ד"ר בן 36 וחולה קרוהן 20 שנים ,לפני 15 שנים עברתי ניתוח עם סטומה ואפשר לומר שמאז אני ברמיסיה למעט אולי פעם בשנה התקף קל בשל " היצרות מכנית " ולא דלקתית באופן כללי המצב מצוין תודה לאל. בשנת 2006 התחלתי טיפול של פורינטול 100 מ"ג וסביר להניח שהכדור הזה בעצם מייצב את מצבי. בשנתיים האחרונות עברתי משברים אישיים והתחלתי ליטול ציפרלקס 20 מ"ג בשנה האחרונה במקביל לפורינטול. בעקבות מעקב דו שבועי הבחנתי בעליה של אנזימי הכבד שנעו בין האזור התקין ועד 170 {חד פעמי} הממוצע היה 85. בהוראת רופא המשפחה הפסקתי עם כל הכדורים ונשלחתי לאולטרא סאונד דופלר שיצא תקין. שבוע שעבר התחלתי ליטול שוב את הפורינטול ,הענין הוא שבעקבות התקף החרדה שעברתי הייתה לי אי נוחות וכאבים בקיבה רופא המשפחה נתן לי SPASMALGIN ו OMEPRADEX את הכדורים האלו לקחתי במשך יומיים במקביל ל 100 מ"ג פורינטול שאת המינון הזה כנראה לקחתי בטעות מתוך הרגל ולא עפ"י ההנחיה שרופא הגסטרו שאמר להתחיל ב 50 מ"ג ואח"כ להעלות ל 75 מ"ג.{אני שוקל 74} לאחר מס ימים עשיתי בדיקת דם וערך GPT נסק ל 140 . הפסקתי מיידית את כל הכדורים וביצעתי בדיקות מעקב ןהערכים ירדו ל 109 , 78, והיום 63. האם יכול להיות שהכבד שלי פיתח אי סבילות לפורינטול ? ואם כן מה עלי לעשות ? האם להמתין חודש ולנסות שוב במינון נמוך? קראתי פעם על מעבדה בביה"ח רמ"בם { לא במסגרת סל הבריאות} שמבודדת את המרכיב שגורם להפרעה בתפקודי הכבד.האם זה נכון? רופא הגסטרו שלי בחו"ל למשך חודש. CRP תקין וספירה תקינה לעזרתך אודה

האם יכול להיות שהכבד שלי פיתח אי סבילות לפורינטול ? -- לא סביר אך בהחלט יתכן שהשילוב התרופתי מסיט מטבוליזם של התרופה לכוונים הלא רצויים ואם כן מה עלי לעשות -- לצמצם בתרופות - להשאיר רק את הנחוצות. כל הסיפור התחיחל לאחר הוספת ציפראלקס? תנסה בלעדין האם להמתין חודש ולנסות שוב במינון נמוך? -- גם אפשרות קראתי פעם על מעבדה בביה"ח רמ"בם { לא במסגרת סל הבריאות} שמבודדת את המרכיב שגורם להפרעה בתפקודי הכבד.האם זה נכון? -- קיימת בדיקה שנקראת 6-MMP - אפשר לבצע. אם הרמה גבוהה (מדי) - נוכל בודאות להאשים את פורינתול (אולי בגלל שילוב עם תרופות אחרות) ואם תקינה - אין כל קשר לפורינתול. אתה חייב להיות על המינון הרגיל שלך (100 מ"ג) כדי שהתוצאה תלמד אותנו משהו.

16/10/2013 | 15:49 | מאת: איתי

בן 53 רזה ועוסק בפעילות ספורטיבית קבועה. בימים האחרונים אובחנתי כסובל מבקע סרעפתי בצילום של מערכת הושט, קיבה ותריסריון הכולל שתיית חומר ניגודי . זרימת הנוזל דרך הושר לקיבה תקינה. קיבה ותריסריון תקינים. רופא כירורג ראה את הצילום ואחר שמדובר בבקע קטן שאינו דורד ניתוח. אינני סובל מתסמיני צרבת או לחצים בחזה, כאב בטן וכדו'. אין לי קושי בבליעת מוצקים או נוזלים. כן יש לסירוגין תחושה של מעצור קל (כמו בכאב גרון) בבליעת רוק. כמובן שאחזור לרופא הגסטרו שיזם את הצילום. שאלתי: (א) האם בקע סרעפתי תמיד כולל ריפלוקס (ב) האם ריפלוקס יכול להיות בלא תסמיני צרבת (ג) האם יתכן מצב של בקע סרעפתי בלא קיומה של צרבת כרונית ? מחלת GERD ? (ד) האם בקע סרעפתי מחייב בהכרח שינוי תזונה בעיקר בתחום הירקות ?

רפואה היא לא מדע מדויק. יש אנשים עם בקע ללא רפלוקס או GERD, אבל אכן קיום בקע סרעפתי מקל על היווצרות צרבת. יותר קל לחומצה לעלות מהקיבה לושט כי הבקע מפחית את הלחץ ביניהן. רפלוקס יכול להיות בהחלט ללא תסמיני צרבת. יש אנשים שעולה חומצה ואנו רואים את הנזקים והם עצמם לא מרגישים את זה. מבחינת ירקות הירק היחיד שגורם חומצה זאת עגבניה. מהפירות פירות הדר.

16/10/2013 | 13:23 | מאת: אני

האם בזמן הריון (שבוע 16-17 אם יש חיידק פילורי אסור לקבל אנטיביוטיקה או משהו שיעזור להשמיד את החיידק ? מה אפשר לתת בזמן ההריון? סובלת מכאבים!

אנו ידועים שרק אחד מתוך שלושה עשר איש שלוקים בהליקובקטר פילורי. אכן הכאבים שלהם עוברים, כלומר, מה שאני מנסה לומר, זה שסביר להניח שהכאבים שיש לך הם לא מהחיידק. לכן אנא היוועצי עם הרופא נשים שלך או גשי ללמרפאה גסטרואנתרולוגית, ייתכן והכאבים הם מלחץ של הבטן, מארועי צרבת שאת לא מרגישה וכו'.

15/10/2013 | 22:38 | מאת: עצירות כרונית

שלום רב אני סובל מעצירות כבר בערך חצי שנה אני מטופל בציפרלקס לאחר שלקחתי תרופות נגד דיכאון מקבוצת ה snri שנוטה יותר לעשות עצירות. עשיתי קולונוסקופיה שיצאה תקינה כמו כן בדיקות דם הרופא אמר לי "אין לך כלום זה כנראה מהתרופות" העניין שבחצי שנה האחרונה שיניתי המון תרופות נגד דיכאון בגלל זה ועדיין יש לי עצירות.. כיום אני לוקח נורמלקס ויש לי בדר"כ יציאה אחת בבוקר אבל כל היום עובר עם תחושה שצריכה ליהיות עוד יציאה ויש תחושה של בטן תחתונה נפוחה. אציין שלפני כחצי שנה לא הייתה לי את הבעיה הזאת וזה מעולם לא הפריע לי. הבנתי שיכול ליהיות קשר בין מתח נפשי ודיכאון לעצירות? רציתי לדעת אם זה נכון ואם יש לכם המלצה למשהו לעשות כי זה ממש ממש מציק לי.. תודה.

אם את בדיכאון ייתכן ואת לא אוכלת מספיק ולא שותה מספיק ולכן ייתכן שבגלל זה את סובלת עכשיו מעצירות. אבל ממליצה גם לבדוק תפקודי בלוטת תריס בתור התחלה.

15/10/2013 | 21:18 | מאת: ילנה

רופאים נכדים שלום רב, אני תלמידה במגמת מדעי הבריאות והרפואה, במסגרת לימודי במגמה אני מכינה פרוייקט גמר בהיקף של 5 יחידות. כחלק המפרוייקט עלי לראיין מומחה בגסטרואנטרולוגיה. האם תוכלו להקדיש לי כמה רגעים בזמנכם על מנת לענות לי על מספר שאלות? 1. האם אתה יכול לספר על תחום התמחותך, ואילו נושאים אתה עוסק ומהם הבעיות השכיחות בהן אתה נתקל במהלך עבודתך? 2. מה שכיחות מחלת הצליאק אצל מטופלייך? בארץ? ובעולם? 3. מה הם גורמי הסיכון הנפוצים ביותר בארץ למחלה זו? האם קיימים גורמים מאפיינים לארץ? 4. האם יש דרכי אבחון חדשניים למחלת הצליאק? 5. האם יש דרכי טיפול חדשיניים למחלה? 6. מחקרים\ניסויים קליניים אחרונים שנערכו בנושא המחלה שאתה נתקלת בהם? 7. מה השיקולים המנחים אותך בבחירת הטיפול המתאים לחולה מסוים? 8.מהם הסיבוכים שהמחלה יכולה לגרום? 9. מהי הפרוגנוזה של חולים במחלה ובמה היא תלויה? 10. האם קיימים דרכי מניעה לאנשים שנמצאים בקבוצת הסיכון לחלות במחלה? (אנשים בעלי גורמים תורשתיים) 11. האם קיים הבדל ובמה הוא מתבטא בין מרכז הארץ לפריפריה בנושא אבחון וטיפול במחלה? 12.האם גילו סיבות נוספות להתפרצות המחלה מלבד התורשה? 13. מה הקשר בין אנמיה לצליאק? 14. מה הקשר בין תת פעילות בלוטת התריס למחלה? אשמח לקבל ממכם תשובות בהקדם, בתודה מראש ילנה אברמוב.

תלמידה יקרה . יתכן ולא הבנת את תפקיד הפורום . אנחנו עונים לשאלות קצרות של מטופלים ואיםן באפשרותנו לסכם לך חומר כה רב אני ממליצה לך לפתוח פשוט ויקיפדיה רפואה .

15/10/2013 | 19:39 | מאת: עומר

שלום, אני בן 24 וסובל מ-IBD (לא ברור אם אולצרטיב קוליטיס או Crohn's colitis) ובנוסף מסימפטומים שמזכירים באופן גבולי את תסמונת המעי הרגיש. בין היתר אני סובל, במיוחד בחודשים האחרונים, מגיהוקים ובאופן כללי מגזים שעולים מכיוון הקיבה לפה (וגורמים לי, נניח, להפסיק לדבר לרגע, עד שאוכל לעצור אותם). התחלתי היום לשחות אחרי ה-ר-ב-ה זמן של היעדר פעילות גופנית אירובית. מעבר לקשיים בנשימה עקב הכושר הלקוי, הרגשתי תחושה בעייתית שלא רגעים שבהם אני מתקשה בנשימה במפורש בגלל המצב הזה של הגזים באזור החזה. בנוסף, כפי ששמתי לב כבר לפני מס' שנים כשהייתי שוחה הרבה, כשהחלק העליון של פלג הגוף העליון שלי בתוך המים (והראש בחוץ) קשה לי הרבה יותר לנשום או לדבר, והתחושה היא של לחץ (של אוויר) בחזה, כשאם אני עובר למקום עם מים רדודים יותר שבו רוב החלק העליון שלי מחוץ למים, התחושה עוברת. כל הנושא הזה של הגזים בחלק העליון של מערכת העיכול מציק לי מאוד בחודשים האחרונים, אבל עכשיו הוא גם מאיים למנוע ממני לשחות, דבר שאני מעוניין בו. אני יודע שזה נופל כנראה בין גסטרו לבין רפואת ריאות, אגב. בכל אופן, אשמח אם תוכלו לנסות לשער מה גורם לדבר ובעיקר, כמובן, מה כדאי לעשות. תודה מראש!

מציעה לך טיפול כמו לכל שאר המגהקים - לא ללעוס מסטיק. לנסות אנציפלמד - סופח גזים. מקווה שתיתגבר על הבעיה.

21/10/2013 | 16:23 | מאת: עומר

מסטיקים אני בלאו הכי לא לועס. אנסה אולי שוב אנציפלמד, למרות שכבר ניסיתי בעבר.

15/10/2013 | 19:26 | מאת: בן

שלום . בשלושה הימים האחרונה אני משלשל עם המון דם ויש לי בחילות קלות בבטן ותחושה מוזרה של קיא אך ללא הקאה. הייתי היום אצל הרופאה שלי בכדי שתפנה אותי אל הרופאים המתאימים ... והיא שאלה האם היציאות קשות או נוזליות והוסיפה שזה מאוד חשוב גם ... אחרי שחזרתי היציאה האחרונה שלי היתה כמעט רגילה יצאה יחסית בקלות ובמצב צבירה קשיח אבל עדין יצא לפני היציאה המון דם. אני כרגע לא מצליח לתפוס אותה, כנראה היום אני כבר לא אצליח. קצת לחוץ כי היא אמרה שזה נורא חשוב . היא הפנתה אותי למומחה בגסטרואנטרולוגיה ולבדיקות דם כלליות . האם זה באמת כלכך משנה ?

שילשול דמי זה לא דבר תקין. השאלה אם זה נמשך. או שהיה מדובר בקילקול קיבה. לכן אם הרופאה הפנתה אותך, תיגש.

15/10/2013 | 19:23 | מאת: מאלכ

לום לפני שנה וחצי במהלך צום הרמדן השתמשתי בנרות גליצרין הדבר גרם לתלות והתחלתי להשתמש בהם כל החודש, לאחר שהפסקתי לא הצלחתי שיהיו לי יציאות, הרופאה אמרה לי לקחת נורמלקס ולקחתי חצי שנה אחרי כן ניסיתי להפסיק ולא הצלחתי, עברתי לכוס מיץשזיפים על כיבה ריקה וזה עזר, מאז אני ברצף לוקחת את המיץ שזיפים ולאחרוה אני צריכה להוסיף ושותה כבר 2 כוסות בבוקר על כיבה ריקה זה מאוד מדאיג אותי שכן לפני שנה וחצי כשהעניין התחיל היו לי יציאות תקינות אני בת 34 לא מאוד פעילה גופנית עקב נכות ברגל האם העובדה שאני צריכה להעלות את מינון המיץ מעידה על הדרדרות? אני לא רוצה לחזור לנורמלקס בגלל מחקרים שקראתי על החומר שקיים בו ברשת, יש לנו בית אנשים רבים שחלו במחלות ממאירות ואני לא רוצה לתת לתעשיית התרופות להפוך אותי לזומבי שלה ולחלות לאחר מכן בעוד מחלות שאני אזדקק לעוד תרופות האם יש לכם עצה עבורי? אני שותה כ3 בקבוקי מים גדולים ביום ואוכלת הרבה ירקות ופירות שיש בהם סיבים תודה רבה מאלכ

כבר עניתי.

15/10/2013 | 18:03 | מאת: מרגלית

עברתי ct בטו אנטרוגרפיה ברקע מחלת קרהון בתשובה "חומר הניגוד התקדם רק עד הקולון הימני" רציתי לדעת מה זה אומר תודה מרגלית

קיבלת חומר ניגודי בשתיה, נכון לרגע הצילום הוא הגיע רק עד המעי הגס הימני

15/10/2013 | 17:33 | מאת: עדן

שלום רב! לפני חמישה ימים התחילו לי כאבים חזקים בבטן האמצעית. הבנתי שזה יכול להיות קשור לעצירות. ביום הראשון של הכאבים הצלחתי להוציא קצת צואה,ואתמול עשיתי חוקן אבל הוא עזר לי חלקית,יצא לי רק קצת וכל השאר נשאר בבטן. אני שותה הרבה מים אבל בינתיים אני לא רואה שום שיפור. הקטע הוא שאני מרגישה כאילו הצואה תקועה במעיים ואני לא מרגישה שאני צריכה לשירותים.זה ממש מציק לי ואני לא יודעת מה לעשות.הרופאה שלי אומרת לי שאני צריכה לשתות מים פושרים,לאכול שזיפים מיובשים ודברים כאלה אבל אני לא מרגישה שזה עוזר.אני מיואשת כי אני עד עכשיו מרגישה אי נעימות בבטן וזה ממש מציק לי. יכול להיות שזה קשור לבעיה במעיים?:איטיות מדי או משהו כזה? (בת 17)

עצירות חדשה מצדיקה בירור תפקודי בלוטת תריס. כמו כן ייתכן שבמקרה שלך זה היה שבוע חד פעמי.

15/10/2013 | 12:46 | מאת: יעלי

שלום, אני בת 38, אמא לארבעה, חולת קוליטיס מזה קרוב ל- 4 שנים. לפני שנה וחצי עברתי התקף חמור, שטופל בקורטיזון ובסופו עברתי לטיפול עם אימוראן. לפני חצי שנה היה התקף נוסף, שהפעם הצלחתי להתגבר עליו ללא סטירואידים - עם כדורי רפאסל וחוקנים בלבד, תוך העלאת מינון האימוראן. לפני כחודש סיימתי עם החוקנים ומאז אני לוקחת רק כדורי רפאסל (במינון של 4 גרם ליום) ואימוראן (150 מ"ג ליום). בשבועיים-שלושה האחרונים אני סובלת משינויים קיצוניים במצבי רוח ותגובות רגשיות לא פרופורציונליות (של מועקה ללא סיבה, עצב מוגזם, בכי וכו') - תופעות שאם לא הייתי יודעת שאין סיכוי, הייתי יכולה לחשוב שאני בהיריון.. כשקראתי את דפי התרופות ראיתי שברפאסל מצויינת תופעת לוואי שיש לגשת בגינה לרופא והיא "רגישות יתר". האם הקושי הרגשי קשור לתרופות? האם זו רגישות הייתר עליה מדובר? מה יכול להיות הגורם לתופעה? תודה

האלון לא מולי... קרוב לודאי, באלון מוזכרת תופעה אלרגית ("רגישות יתר"). עברית מעט מבלבלת - תהפכי את האלון ותקראי תרגום לאנגלית - זה יעזור

16/10/2013 | 07:56 | מאת: יעלי

אני עדיין שואלת באיזה תגובות רגישות מדובר. תודה

14/10/2013 | 23:13 | מאת: רותי

שלום רב לדוקטור אני בת 58. לאחרונה נחנקתי 3 פעמים מתוך שינה, החנק מעיר אותי באמצע הלילה, זה קורה לי כשאני אוכלת קרוב מאוד לשנת הלילה, אני מתעוררת מהחנק ואני מרגישה שכלי הנשימה חסומים ממיצי הקיבה הכל עולה לי לתוך מערכת הנשימה ואני מרגיש שאני עוד רגע מתה ולאט לאט משתעלת עד שהכל יוצא, מפחיד שהחנק מעיר אותי ואני מרגישה שאני עוד רגע מתה ובנוסף לזה אני גרה לבד זה מפחיד, אודה לך אם תייעץ לי מה לעשות. אני רוצה לציין שאני סובלת מצרבות ואני לוקחת אומפראדקס שזה עוזר לי מאוד. אשמח לתשובה תודה מראש

את מתארת פה בעיית רפלוקס מהקיבה לושט . אני ממליצה לך להוריד כמןויות אוכל בעיקר בערב , ירידה במשקל , הפסקת עישון ושינה על שתי כריות . בהמשך גשי לגסטרואנטרולוג . תמשיכי בנתיים אומפרדקס

14/10/2013 | 22:47 | מאת: מרים

היכן ניתן לעבור את בדיקת ה anal manometry באזור המרכז? אני מחפשת כבר מספר שבועות. לא בדיקה בסל

למיטב ידיעתי בבית - חולים "השרון" אצל ד"ר רם אדוארד.

אני בת 26, ולאחרונה סובלת מכאבי בטן בעיקר בצד ימין עליון ומצד ימין תחתון. וממש לאחר ארוחה הבטן שלי מרעישה בצורה בלתי רגילה והכאבים מתחזקים. היציאות אינן סדירות. עשיתי בדיקת אולטרסאונד וגילו לי 2 ממצאים בכבד (הרופאה אמרה שיכול להיות שזה המנגיומות) והפנו אותי לבדיקת סיטי בטן. מיותר לציין שמאז שאמרו לי שיש לי ממצאים בכבד אני בקושי מצליחה להרדם וסובלת מהתקפי חרדה מהחשש שאולי מדובר בממצאים סרטניים. השאלה שלי היא האם יש קשר בין מה שאני מרגישה/ הכאבי בטן והרעשים בבטן לבין הממצאים שגילו בכבד?

נראה שאין קשר וסביר להניח שהמימצאים בכבד הן המנגיומות, צבר כלי דם שפירים שאין להם משמעות. האם מצאו בסונר בטן אבנים בכיס מרה? האם נבדקת אצל רופא נשים. צריך להרחיב את הבירור לכאבים מעבר למה שנמצא בכבד.

14/10/2013 | 19:29 | מאת: ליאת

שלום, אני בת 33, סובלת מתקופות של הפרעות במערכת העיכול- פעם עצירויות ופעם שלשולים. נראה לי שבעבר אובחנתי כסובלת ממאי הרגיז. בתקופות של יותר מתח- יש החמרה של סימפטומים. פרוביוטיקה עוזרת לי מאוד, וכשאני מנסה להפסיק- יש החמרה. שאלתי- האם אפשר לקחת פרוביוטיקה באופן קבוע- למשך מספר שנים, או שזה נכון לעשות הפסקה מדי פעם.

אפשר לקחת קבוע

14/10/2013 | 13:44 | מאת: ב

האם שמעתם על החיידק הזה? והאם גם אחרי שהוא נעלם (אחרי טיפול ובדיקת צואה שלילי) הוא משאיר נזקים? והאם הם מסוכנים? כי מאז אני עדיין הם כאבים נעשו בדיקות והם ב"ה שלילים והאם הוא גורם לאלרגיה כלשהי?

האם שמעתם על החיידק הזה? -- ? והאם גם אחרי שהוא נעלם (אחרי טיפול ובדיקת צואה שלילי) הוא משאיר נזקים? -- לא והאם הם מסוכנים? -- לא כי מאז אני עדיין הם כאבים -- ? נעשו בדיקות והם ב"ה שלילים -- טוב והאם הוא גורם לאלרגיה כלשהי? -- לא

14/10/2013 | 11:23 | מאת: אמאלשלושה

שלום, מבקשת רעיונות ועצות של בעלי ניסיון בטיפול במודולן. בשל טעם לא טעים, הילדה מסרבת לשתות את התוסף. אודה לעזרתכם.

אולי בפורום גסטרו בי"ח שניידר יהיו רעיונות?

14/10/2013 | 10:34 | מאת: טלי

בבדיקה שנערכה לחמותי כתוב שהכולידוחוס ברוחב 16 מ"מ רציתי לדעת מה זה אומר?

צינור מרה משותף מורחב מאד ויש צורך בבירור - גסטרואנטרולוג

14/10/2013 | 09:34 | מאת: יעל

שלום רב! חולת קרוהן. התחלתי את השימוש בבודזון לפני כחודש. המחלה התגלתה בעיקר בשל crp וesr מעט גבוהים מאז שהתחלתי את השימוש בתרופה היו לי מספר פעמיים התקפי כאבי בטן ויציאות רכות. האם זה הגיוני? דבר נוסף, אני מבולבלת מהדרך שבה מומלץ לקחת את התרופה. רופא הגסטרו המליץ 3כדורים בבת אחת בבוקר 30-60 דק' לפני האוכל. ואילו רופאת המשפחה אמרה 3 פעמים ביום כל פעם חצי שעה לפני אוכל. האם יש העדפה? תודה רבה מראש.

התחלתי את השימוש בבודזון לפני כחודש -- זאת לא תרופה שניתנת לאורך זמן. אם התחלת לפני חודש - או שהיא כבר עזרה וצריך להתחיל להפסיק (בהדרגה) - או שלא עבדה וצריך לעבור הלה (פרדניזון?) המחלה התגלתה בעיקר בשל crp וesr מעט גבוהים -- ללא שלשול וללא כאב בטן? מאז שהתחלתי את השימוש בתרופה היו לי מספר פעמיים התקפי כאבי בטן ויציאות רכות. -- שלא היו לפני הטיפול? האם זה הגיוני? -- לא בטוח שאני מבין אותך נכון דבר נוסף, אני מבולבלת מהדרך שבה מומלץ לקחת את התרופה. רופא הגסטרו המליץ 3כדורים בבת אחת בבוקר 30-60 דק' לפני האוכל. ואילו רופאת המשפחה אמרה 3 פעמים ביום כל פעם חצי שעה לפני אוכל. האם יש העדפה? מבחינת יעילות זה לא ממש משנה. יותר נוח לטעמי 3 כדורים בבת אחת, בבוקר

13/10/2013 | 23:27 | מאת: לי

שלום רב, לפני יומיים היו לי כאבי בטן והרגשה כמו של שלשול הצואה הייתה ממש כמו מים ביומיים האחרונים,היום הצואה הייתה ממש כמו קצף בצבע לבן..אשמח לדעת אם יש צורך לבהלה ולרוץ לבדיקות.. אציין שאני בת 20 ,בהריון שבוע 7, ונוטלת חומצה פולית.. האם יכל להיות שהחומצה הפולית לא נספגת ולכן זה מה שקורה? אשמח לתשובה תודה מראש ...

קשה להסיק מסקנות מארוע חד פעמי. האם זה חזר על עצמו?

13/10/2013 | 21:29 | מאת: עידו

שלום, אני סובל מספר חודשים מבעיות בעיכול וזה מעבר לכאב הפיזי כבר מתיש אותי נפשית ואני אובד עצות. להלן התסמינים: אחרי אוכל לרב צרבות ולעיתים בחילות מציקות, כך שאני צריך כל רגע לשתות מים ולהרגיש חלקיקים יורדים בושט. אין שלשולים בכלל. כל בוקר בחילות בלבד וחוסר תאבון, אם אני מצליח לאכול בכוח קרקרים או לחם הבחילה עוברת אך זה קשה. כשאני מתעורר מאוחר אני מרגיש מעולה ! למשל בשבת האחרונה עבר עלי יום שלם ללא שום בעיה. לסיכום, בחילות בבוקר וחוסר תאבון - הרגשה שאוכל עולה וכמו לחה תקועה בגרון. אחרי אוכל לרב צרבות ולעיתים בחילות. לפני כחודשיים שלושה הכל היה תקין והייתי אוכל מידי בוקר כמו נורמלי. נקבע לי תור לרופא גסטרו אך לסוף דצמבר וזה רחוק מאד. תודה רבה מראש !

בן כמה אתה? אם אין לך מחלות רקע, אני מציעה כי רופא המשפחה שלך ימלא טופס גישה ישירה לגסטרוסקופיה כך שתוכל לקבל תור מהר לבדיקה עוד לפני שתגיע למרפאה.

13/10/2013 | 17:15 | מאת: לימור

שלום רב, נמצא אצלי חיידק הליקובקטר. נוסף לכך, זמן רב אני מרגישה יובש וטעם מר בפה. האם יש קשר בין השניים? תודה מראש.

החיידק לא אמור לגרום לטעם מר ויובש בפה. אבל לכי לקבל טיפול נגדו, בכל מקרה

13/10/2013 | 12:50 | מאת: אורי

שלום רב, שמי אורי אני בת 42 ואובחנתי כחולת צליאק לפני כ-6 שנים. אני עורכת בדיקות דם אחת לחצי שנה, בדיקות אלו מצביעות עבורי על שמירה נכונה של דיאטה.לאחרונה שונו הבדיקות המוכרות לבדיקה אחת בשם celiac screen. בבדיקה החדשה, כמטה קסם, אני מקבלת תשובה שלילית למחלה. לפני כחודשיים קיבלתי מעמותת הצליאק עדכון לפיו הבדיקה החדשה אינה אמינה דיה. אודה על תשובתכם האם להסתפק בתוצאות בדיקה זו או האם היא רק טיוח ואמצעי עצוב לחסכון כספי ע"י הקופה. חשוב לי להוסיף שבבדיקה האחרונה ביקשתי שייקחו גם בדיקת transglutaminase הקופה לא בדקה את הבדיקה הזו היות והceliac screen (שוב) יצא שלילי.

אם אובחנת כלוקה בצליאק. זה אומר שנלקחה ביופסיה מהמעי הדק שלך, וכך אובחנת כלוקה במחלה. הבדיקות דם - הסרולוגיה - הן כעת רק מדד לראות אם את שומרת על דיאטה נטולת גלוטן או לא. לכן אם זה שלילי, זה לא שאת לא חולה אלא כעת את שומרת על דיאטה נכונה ולא נחפשת לגלוטן. תמשיכי כך!

13/10/2013 | 12:25 | מאת: אנונימית

שלום! בשבוע האחרון עקרו לי שן שישית בפה. הסיבה היתה דלקת. אני כותבת לפורום גסטרו מכיוון שבשנים האחרונות יש לי בעיות גסטרו + שיניים. סבלתי בעבר מצרבות מאוד קשות ובהדרגה התברר לי שהצרבות מופיעות אחרי אכילת לחם, אורז, תפוח אדמה = עמילנים. היום אני מתנזרת מעמילנים והצרבות פחתו בצורה משמעותית וכמעט ולא מופיעות אבל זה לא זה. אני תמיד מרגישה בחוסר איזון כי אם אני אוכלת משהו שיש בו עמילן אז אני תמיד משלמת את המחיר ב:כאבי ראש חזקים, תשישות שקרובה לעילפון, טעם חמוץ בפה, חום, וכאבים בצד ימין של הבטן. בשבוע שעבר בנוסף לכאב השיניים היו לי רוב התופעות הללו + כתמים שחורים בצואה שמכניסים אותי ללחץ נוסף. בבקשה בבכקשה שמישהו יגיד לי לאן לפנות - אני דואגת מכיוון שאני לא רוצה שיעקרו לי את כל השיניים, ותזונאית שפניתי אליה חושבת שיש אצלי חומציות גבוהה בדם. יכול להיות מצב שהחומציות מהמעיים מחלחלת לדם ומגיעה עד לשיניים? נתקלתם במצב כזה? ומה אפשר לעשות?

זה לא שחומציות המעיים מגיעה לדם וגיעה לשיניים. אלא יש חומצה שעולה מהקיבה לושט, ומגיעה גם לפה ובעצם בצורה ישירה פוגעת בשיניים. אותה חומצה שעולה. לכן, הפתרון מלבד דיאטה מתאימה, כפי שנראה שאת עושה, הוא גם לקחת כדור נגד צרבת. גם אם את לא מרגישה צרבת. בצורה כזאת, פחות חומצה תגיע לשיניים והן לא תיפגענה.

13/10/2013 | 08:52 | מאת: נעמה

שלום רב, מזה כ - 7 שנים שאני סובלת מהתקפים של כאב אדיר מתחת לקו החזה שחוזרים ונשנים כל חצי שנה לערך. לאחרונה ההתקף חזר כעבור חודשיים והכאבים התפשתו גם לכוון הראש. הכאב מתמשך כ- 5-7 דקות של תופת נוראי, תחושה של חוסר עונים. עלי לציין שתוצאות בדיקת GGT גבוהות מאד מזה זמן והמסקנת הרופאים לכבד שומני. איני נוטלת תרופות כלשהם, שאר הבדיקות בסדר גמור. אנא עזרתכם/המלצתכם. בתודה מראש, נעמה.

אין קשר בין כבד שומני להתקפים שאת חווה. אבל מציעה להגיע למרפאה לבדיקה פיסיקלית אם אכן מדובר בתופעה כה ארוכה,הנמשכת שנים, ולהביא איתך את כל הבירור שעברת עד כה. בהצלחה,

13/10/2013 | 08:29 | מאת: יפה

הונחיתי על ידי נפרולוג לאכול מזונות ללא סידן ואוקסלט בגלל אבנים בכליות. הופניתי לתזונאית אשר הנחתה אותי למזונות שמותר ל אכול. נשארו לי מעט מאד מזונות המותרים לי לאכול. ואכן אני אוכלת רק בשר עוף, קינואה מלפפונים אבוקדו ופלפל אדום. כאשר אני מנסה לאכול פרי כמו מנגו או ביצה או תירס שמותרים לפי התזונאית או כל דבר אחר מהרשימה אני מקבלת כאבים חזקים בבטן גזים ואני מרגישה כאילו יש לי פצע, אני גם סובלת מעצירות וגם סובלת מאנקילוזיס ספונדליטיס ומטופלת בזריקות יומירה במטרוטרקסט ובלוסק בגלל שהיה ליאולקוס. מה עלי לעשות בגלל כאבי הבטן? אודה על תשובה

המזונות שאת מתארת, ביצה מנגו וכו', אינם מזונות שגורמים לעודף הפרשת חומצה מהקיבה. לכן בלי כל קשר אם יש לך כאבים צריך גסטרוסקופיה וסונר בטן לשלול אבנים בכיס מרה כגורמים לכאבים נא להגיע למרפאה בצורה מסודרת.

13/10/2013 | 03:15 | מאת: ר.ק

בתי בת 18 ועומדת לעלות לישראל במסגרת גרעין צבר מארהב. היא אובחנה כסובלת מקרוהן לפני שנה וחצי. אני מבקשת המלצה על רופא המתמחה במחלה שתוכל להיות מטופלת אצלו במסגרת קופת חולים. רופא מומחה שמכיר מחקרים חדשים ויוכל לטפל בה בצורה האופטימלית ביותר. לצערי בשנה האחרונה היו לה שני התקפים של המחלה והיא טופלה בסטרואידים בנוסף לתרופה הרגילה. הייתי גם רוצה לדעת אם יש מחקרים חדשים שנותנים תקווה לריפוי המחלה ולא רק לטיפול בתרופות הנוראיות הקיימות כיום. תודה, אמא מודאגת

את בפורום בילינסון, האם כוונתך להמלצה לרופא "חוץ מרופאי בילינסון"? יש יחידות IBD טובות מאוד באיכילוב, תל השומר, רמב"ם, הדסה, שערי צדק וסורוקה.

12/10/2013 | 20:39 | מאת: מאיר

אני בן 66 לאחרונה התחלתי לסבול מעצירויות ותחושת מלאות ונפיחות בטן תחתונה בצעתי בדיקת CT בטן וקולונוסקופיה והבדיקות היו תקינות האם יש עוד בדיקות שעלי לעשות? האם אתם יודעים מה יכלה להיות הסיבה למצב שלי בתודה לתשובה מאיר

האם הרופא משפחה של TSH - תפקודי בלוטת תריס? זה חשוב. יכול לגרום עצירות.

12/10/2013 | 20:36 | מאת: מאיר

אני בן 66 לאחרונה התחלתי לסבול מעצירויות תחושת מלאות ונפיחות בצעתי בדיקת CT וקולונוסקופיה והם היו בסדר מה לדעתכם אני צריך לעשות על מנת לפתור את הבעיה שלי

כבר עניתי

12/10/2013 | 20:35 | מאת: לירן

אני בת 20, לפני כשנה גילו לי חיידק הליקובקטר בקיבה לקחתי טיפול אנטיביוטי משולש אך חזרו לי כאבים בבטן לאחר ארוחות(אני אוכלת מעט) הקאות מידי פעם, הפעם האחרונה שהקאתי הייתה לפני שבוע, ומידי פעם יש לי דקירות בבטן, זה לא על בסיס יומי אך זה מידי כמה ימים בין אם אני אוכלת או לא, דקירות חזקות בקיבה ולאחר שהם עוברות יש כאב עמום באזור..יש לציין כי עשיתי בדיקת נשיפה לפני כשבועיים והיא יצאה תקינה, כלומר זה לא החיידק..

יכול להיות שהדקירות נובעות מאבנים בכיס מרה, או דלקת בקיבה, או בכלל ממקור של המעים הגס. צריך לבוא למרפאה בצורה מסודרת להחליט על גסטרוסוקפיה או קולונוסקופיה או שתיהן. בהצלחה,

הי, אובחנתי לפני שנה בקרוהן קוליטיס. במשך כל השנה הזו אני עם מחלה פעילה (מתבטא במדדי דלקת ובתסמינים אופיינים) עם ביטוי אינפלמטורי כולל מעורבות עינית לא קלה. התסמינים החמירו לאורך השנה וחוויתי כ-4 התקפים סמוכים בהם פרדינזון 60 מ"ג ליום ממש עזר לי. הייתי על רפאסאל/אסקול 4 גר'/800 מ"ג ליום למשך זמן רב מהתקופה. ככל הנראה, אין בכוחן של תרופות אלו להפוך את המחלה ללא פעילה, ואני די בטוחה שאם לא הייתי נוטלת פרדינזון האובאיטיס היה חוזר. הרופא המליץ לי על פוריתנול/ הומירה/ רמיקייד. אני רוצה להוציא את איכות החיים שלי מהמשוואה כי אני יכולה להתמודד עם השלשולים והכאבים בסה"כ, ואני לא רואה את זה כשיקול לעליית מדרגה בטיפול. מקסימום אם שוב אחווה התקף שלא אוכל לעמוד בו אקח פרדינזון שוב. מה שמטריד אותי הוא הנזק ארוך הטווח שיכול להגרם כתוצאה ממחלה פעילה מתמשכת. האם המעבר לפוריתנול/ הומירה/ רמיקייד מוצדק במצב שאין עדיין סיבוכים, בניסיון למנוע אותם מראש? האם זה עובד? האם זה שווה את הסיכון שבלקיחת תרופות אלו (ציסטות/סרטן עקב שיבוש המנגנון הציטוטוקסי הטבעי, החלשת מערכת החיסון, השפעה לא חד משמעית על פריון והריון)? והאם בכך שאטול אותם עכשיו "אשרוף את הקלף הכי טוב שלי" למקרה שהמחלה תהפוך לפעילה שוב ואף בצורה חמורה יותר,כי פיתחתי עמידות או שבפעם הבאה שאטול אותם אפתח רגישות יתר אליהן(שזה נפוץ עפ"י העלון לצרכן)? איך בוחנים את הסיכון מול התועלת במקרה זה? תודה מראש על העזרה. אשמח לשמוע גם ממטופלים שעמדו באותה דילמה :)

אובחנתי לפני שנה בקרוהן קוליטיס. במשך כל השנה הזו אני עם מחלה פעילה (מתבטא במדדי דלקת ובתסמינים אופיינים) עם ביטוי אינפלמטורי כולל מעורבות עינית לא קלה. התסמינים החמירו לאורך השנה וחוויתי כ-4 התקפים סמוכים בהם פרדינזון 60 מ"ג ליום ממש עזר לי. הייתי על רפאסאל/אסקול 4 גר'/800 מ"ג ליום למשך זמן רב מהתקופה. ככל הנראה, אין בכוחן של תרופות אלו להפוך את המחלה ללא פעילה -- מסכים ואני די בטוחה שאם לא הייתי נוטלת פרדינזון האובאיטיס היה חוזר -- מסכים הרופא המליץ לי על פוריתנול/ הומירה/ רמיקייד -- הרופא צודק אני רוצה להוציא את איכות החיים שלי מהמשוואה כי אני יכולה להתמודד עם השלשולים והכאבים בסה"כ -- ?! ואני לא רואה את זה כשיקול לעליית מדרגה בטיפול -- הייתי שוקל זאת שוב מקסימום אם שוב אחווה התקף שלא אוכל לעמוד בו אקח פרדינזון שוב -- את לא צודקת. טיפול תכוף בפרדניזון הורס את גופך מה שמטריד אותי הוא הנזק ארוך הטווח שיכול להגרם כתוצאה ממחלה פעילה מתמשכת -- כאן את צודקת האם המעבר לפוריתנול/ הומירה/ רמיקייד מוצדק במצב שאין עדיין סיבוכים, בניסיון למנוע אותם מראש? -- בהחלט כן האם זה עובד? -- בהחלט כן האם זה שווה את הסיכון שבלקיחת תרופות אלו (ציסטות/סרטן עקב שיבוש המנגנון הציטוטוקסי הטבעי, החלשת מערכת החיסון, השפעה לא חד משמעית על פריון והריון)? סיכון של זהומים - לרוב, גם אם זה קורה (נדיר) - לרוב נדע לטפל בהם סיכון של גידול עקב החלשת מערכת חיסונית: הגידול השכיח ביותר הוא לימפומה. שכיחות של לימפומה באוכלוסיה כללית דומה לסיכון של פציעה חמורה או מוות מתאונת דרכים בארץ. טיפול לדיכוי מערכת חיסונית "מקפיץ" אותו X4-5, בערך לרמה של סיכון תאונה חמורה על אופנוע. אני מכיר הרבה אנשים שלוקחים סיכון מסוג זה (אופנוע) סתם ככה, בשביל כיף או מטעמי נוחות. והאם בכך שאטול אותם עכשיו "אשרוף את הקלף הכי טוב שלי" למקרה שהמחלה תהפוך לפעילה שוב ואף בצורה חמורה יותר,כי פיתחתי עמידות או שבפעם הבאה שאטול אותם אפתח רגישות יתר אליהן(שזה נפוץ עפ"י העלון לצרכן)? --יותר קל להשתלט על שריפות כאשר הן בראשותן. איך בוחנים את הסיכון מול התועלת במקרה זה? תודה מראש על העזרה. -- פונים לרופא המטפל ב-2 שאלות ישירות: מה הסיכון ללא הטיפול? מה הסיכון עם הטיפול? אשמח לשמוע גם ממטופלים שעמדו באותה דילמה :) -- זה לא הפורום הנכון לדיוני מטופלים

הי כולם, למיטב הבנתי, ההצטלקות המצטברת לאורך השנים של רקמת המעי היא זו שמאיצה באופן פוטנציאלי את הסיבוכים: ממאירות של הרקמה,יצירת פיסטולות והיצרות וחסימת מעי. כששאלתי את הרופא מה גורם להצטלקות הוא ענה "התקפים ומצב של דלקת פעילה". בהמשך לכך יש לי כמה שאלות בנושא התקדמות המחלה והצטלקויות: 1. האם ארוזיה שטחית + אקסודט שנצפו באנדוסקופיה בהכרח יביאו להצטלקות כאשר הפציינט אינו מטופל תרופתית? כלומר, האם המחלה בהכרח תתקדם? 2. האם ניתן לומר שלטיפול תרופתי ברפאסאל/אסאקול/פנטסה יש תועלת כלשהי בשימור המעי אם הפציינט מדווח שאין הקלה בתסמינים ושהמצב של דלקת פעילה ממשיך ואף חווה התקפים (פיקים של התסמינים) מידי פעם? 3. מתי ניתן לומר שכבר לא נמצאים בסיכון להצטלקות, האם זה כאשר התסמינים חולפים לגמרי? 4. האם כאשר כבר נגרמה הצטלקות, היא לעולם תהיה מודלקת ותלווה בכאב? 5. האם טיפול תרופתי מוצלח שמביא למחלה לא פעילה, הרגעת והורדת האינפלמטוריות, יכול גם לרפא ממש את הרקמה, למשל להעלים גרנולומות או לרפא רקמת צלקת?

למיטב הבנתי, ההצטלקות המצטברת לאורך השנים של רקמת המעי היא זו שמאיצה באופן פוטנציאלי את הסיבוכים -- נכון ממאירות של הרקמה -- לאו דווקא יצירת פיסטולות -- נכון חלקית - פיסטולות נוצרות עקב פעילות דלקתית אך חסימה של מעי "במורד מדרך" של המעי מגבירה לחץ בתוך חלל המעי ותורמת להווצרות הפיסטולות היצרות וחסימת מעי -- בהחלט כן כששאלתי את הרופא מה גורם להצטלקות הוא ענה "התקפים ומצב של דלקת פעילה" -- תהליך חוזר של דלקת-ריפוי גורם להצטלקות. צלקת היא למעשה ניסיון של גוף לרפא רקמה שניזוקה קשה על ידי יצירת רקמה פיברוטית בהמשך לכך יש לי כמה שאלות בנושא התקדמות המחלה והצטלקויות: 1. האם ארוזיה שטחית + אקסודט שנצפו באנדוסקופיה בהכרח יביאו להצטלקות כאשר הפציינט אינו מטופל תרופתית? -- לא בהכרח כלומר, האם המחלה בהכרח תתקדם? -- לא בהכרח 2. האם ניתן לומר שלטיפול תרופתי ברפאסאל/אסאקול/פנטסה יש תועלת כלשהי בשימור המעי -- אלא תרופות מעולות לחולי קוליטיס כיבית אך אין הן עוזרות בחולי קוליטיס של קרוה'ן. קרוב רחוק שלהן - סלזופירין (או בשם אחר סולפא-סלאזין) עוזר (גבולית) להרגיע דלקת של קרוה'ן במעי גס, אך המשך הטיפול בתרופה לאורך זמן לא תמנה מהדלקת לחזור אם הפציינט מדווח שאין הקלה בתסמינים ושהמצב של דלקת פעילה ממשיך ואף חווה התקפים (פיקים של התסמינים) מידי פעם? -- במיוחד 3. מתי ניתן לומר שכבר לא נמצאים בסיכון להצטלקות, האם זה כאשר התסמינים חולפים לגמרי? -- אני מניח שפעילות רקמתית ותסמינים חופפים אך לא מדובר בקשר חד חד ערכי 4. האם כאשר כבר נגרמה הצטלקות, היא לעולם תהיה מודלקת ותלווה בכאב? -- צלקת היא למעשה ריפוי של הדלקת. תחשבי על עור אם קשה לדמין רקמת מעי: למישהו יש כיב בעור, מודלק. כאשר זה נרפא המקום מצטלק. 5. האם טיפול תרופתי מוצלח שמביא למחלה לא פעילה, הרגעת והורדת האינפלמטוריות, יכול גם לרפא ממש את הרקמה -- בודאי למשל להעלים גרנולומות -- כן או לרפא רקמת צלקת? -- אין דרך לרפא צלקת על ידי תרופות. אפשר לכרות בניתוח את המקטע המצולק של המעי.

12/10/2013 | 15:00 | מאת: אני

אני בת 20 לפני כשלושה חודשים ירד לי קצת התאבון וירדתי 8 קילו בחודשיים יש לי עבר של הפרעת אכילה והדיאטנית שלי חשבה שזה קשור לחזרה של המחלה למרות שאמרתי לה שאולי זה משהו פיזי כי אני אוכלת אבל פשוט יש לי שלשולים והיו פעמיים הקאות לא רצוניות . הלכתי לרופא משפחה לפני כשבועיים לבדיקת דם הברזל יצא נמוך וכמו כן הבי 12 וגם החומצה פולית. הדיאטנית קישרה את זה שוב ל''הפרעת אכילה'' והרופא משפחה לא התרגש יותר מדי.. לפני יומיים בעת שניגבתי ראיתי קצת דם על הנייר טואלט. ושוב ראיתי אתמול. ממש קצת. כבר התרגלתי לאי נעימויות בבטן ולנפיחות והדיאטנית אמרהשאני בכל זאת אוכל כדילעלות במשקל אבל אז כשאני אוכלת קצת יותר ממה שנוח לי אז יש לי שילשולים והקאות. ואמרתי לה שזה לא נפשי. הנה עובדה הסימפטומים אבל היא לא מקשיבה לי. קראתי שדם בצואה יכול להעיד או על טחורים או על גידולאפילו,( לא כואב לי להכנס לשירותים . ) לא נעים לי לחזור לרופא משפחה הייתי אצלו כבר פעמיים בשבועיים האחרונים והוא בטח חושב שאני היפוכנדרית כבר ( כי יש לי נטיה להבהל מכל דבר) אפשר פשוט להתעלם מזה או שזה יכול להיות מסוכן?

התעלמות לא תפתור את הבעיה. צריך ללכת לפרוקטולוג ולשלול טחורים ולפי המלצה שלו לשקול אם לבצע קולונוסקופיה או לא לשלול גם גידול.

שלום לכולם, אחד המדדים להערכת חומרת המחלה הוא כמות ההתקפים בתקופה נתונה. אשמח אם תשתפו אותי בהגדרה רפואית קיימת הידועה לכם ל"התקף" על-מנת שאוכל להעריך את מצבי נכונה ושתחוו דעתכם על ההגדרה שלי. אני בת 30 ואובחנתי לפני שנה כקרוהן קוליטיס (הקרוהן מוגבל למעי רוחבי, סיגמא ומעי ימיני עולה בלבד). ביטוי המחלה שלי הוא אינפלמטורי, כאשר היתה גם מעורבות עינית לא קלה. אני מגדירה התקף כאירוע שבו התסמינים שלי, כאבי הבטן והשלשולים, ביחד או לחוד, לא פוסקים לאורך כל היום/ימים ועוצמתם גבוהה במיוחד, והתפקוד שלי נפגע (נאלצתי להעדר מהעבודה, לוותר על פעילות שתכננתיוכו'). ביתר הזמן, שאותו איני מכנה התקף, הכאב תמיד נוכח, אך הוא מופיע לסירוגין ובאופן ספונטני במהלך היום כמו דקירות סכין כואבות, נקודתיות וקצרות יחסית. אני מעריכה (אולי באמת כדאי להתחיל לספור) שאני חשה כ-30 דקירות כאלו ביום, שגם מלוות לרוב בתחושת כרסום ובבחילה. גם היציאות בהתאם, רואים עליהן שמי שאחראי להן הוא אדם חולה, והן מלוות בתחושת דחיפות וחייבת לרוץ עכשיו לשירותים. עם זאת, תדירות היציאות נמוכה בהרבה ממצב שאני קוראת לו התקף (נאמר עד 8 פעמים ביום במקום 30). בנוסף יש את הכאב הסטטי התמידי של האיזור, כלומר אם אגע או יגעו לי בבטן באיזור המעי הרוחבי או הימני יכאב לי. האם אני טועה? האם במצב שאינו התקף, אמורים לא לחוש בתסמינים כלל?

נראה על פניו שאת פעלה כל הזמן, עם עליות ומורדות של עוצמת הדלקת אך לא עם הפוגות אמיתיות. אם כך, לא מדובר בהתקף קצר אלא בפעילות מתמשכת של המחלה.

12/10/2013 | 13:27 | מאת: מימי

שלום , אמא שלי התבקשה לבצע בדיקה של תבחין נשיפה , התקשרנו לכללית לקביעת תור , הם נתנו לנו תור רק לעוד חודשיים האם יש דרך אפשרית אחרת אפילו בתשלום נוסף כמה שזה לא יהיה לעשות את הבדיקה בהקדם האפשרי ? אם כן היכן ? תודהמראש

תבחין נשיפה למה ? להליקובקטר? לגילוי אי סבילות ללקטוז?

12/10/2013 | 08:16 | מאת: דקל

שלום, אני בת 23, סובלת מזה שנה בכאבי בטן ברום הבטן באמצע מצחת לצלעות בעת ההתעוררות מהשינה. הכאבים מופיעים בכל יום כשאני מתעוררת ונמשכים כרבע שעה לפעמים יותר, הכאבים מופיעים גם אחרי שנת צהריים. לגבי אוכל - ניסיתי לא לאכול מספר שעות לפני השינה ואין שינוי, גם ארוחת בוקר לא מקלה. בדיקות שעברתי - גסטרוסקופיה לפני שנה כשרק התחלתי להתלונן על הכאב, בדיקת אולטרסאונד בטן ותבחין נשיפה להליקובקטור. כירורג בדק אותי לאפשרות לבקע ושלל. כל הבדיקות תקינות. איני יודעת מה עוד לעשות או לבדוק, ומבקשת יעוץ והכוונה, תודה רבה

13/10/2013 | 06:40 | מאת: רפיו

את כל הבדיקות גסטאו וקולונסקופיה. אולטרא ודם רגישות לאכול. יגידו שזה מעי רגיז רגיש. אל תקחו כדורי הרגעה כמו נירוקסל שהם נותנים . תנסו לא לאכול פירות. כדורים נוגדי גזים. והכי חשוב. תנסו מינון נמוך מאוד של פריזמה.

12/10/2013 | 07:09 | מאת: מאלכ

שלום לפני שנה וחצי במהלך צום הרמדן השתמשתי בנרות גליצרין הדבר גרם לתלות והתחלתי להשתמש בהם כל החודש, לאחר שהפסקתי לא הצלחתי שיהיו לי יציאות, הרופאה אמרה לי לקחת נורמלקס ולקחתי חצי שנה אחרי כן ניסיתי להפסיק ולא הצלחתי, עברתי לכוס מיץשזיפים על כיבה ריקה וזה עזר, מאז אני ברצף לוקחת את המיץ שזיפים ולאחרוה אני צריכה להוסיף ושותה כבר 2 כוסות בבוקר על כיבה ריקה זה מאוד מדאיג אותי שכן לפני שנה וחצי כשהעניין התחיל היו לי יציאות תקינות אני בת 34 לא מאוד פעילה גופנית עקב נכות ברגל האם העובדה שאני צריכה להעלות את מינון המיץ מעידה על הדרדרות? אני לא רוצה לחזור לנורמלקס בגלל מחקרים שקראתי על החומר שקיים בו ברשת, יש לנו בית אנשים רבים שחלו במחלות ממאירות ואני לא רוצה לתת לתעשיית התרופות להפוך אותי לזומבי שלה ולחלות לאחר מכן בעוד מחלות שאני אזדקק לעוד תרופות האם יש לכם עצה עבורי? אני שותה כ3 בקבוקי מים גדולים ביום ואוכלת הרבה ירקות ופירות שיש בהם סיבים תודה רבה מאלכ

כמובן שאם עלייך להגביר את שתיית המיץ זה יכול להעיד על הידרדרות אבל הייתי ממליצה גם לבדוק תפוקדי בלוטת תריס. איני יודעת מה קראת על נורמלקס, אך זה חומר על בסיס החומר הכנה לקולונוסקופיה שבו אנו משתמשים, וזה חומר שלא נספג בגוף ולא גורם נזק. אז את יכולה להמשיך להשתמש.

11/10/2013 | 22:23 | מאת: רחל

אני בת 65 סובלת שנים רבות מבעיות עיכול, אי נוחות בבטן, גרפסים, בחילות. בבדיקת קולונוסקופיה אחרונה נמצאו טחורים פנימיים דרגה 2 עם ספינקטר אנלי מכווץ. הרופא מצא 2 בליטות קטנות של 3-4 מ"מ בגובה 50 ו 40 ס"מ והוא שלח אותן לביופסיות. תוצאות הביופסיה הן: 1. focal active colitis, lymphoid follicile and a very small granuloma (no-recortizing). no chronic changes of IBD . clinical correlation is needed 2. mild active colitis with lymphoid follicile אני מבקשת הסבר על משמעות הממצאים והאם הדימום הרקטלי הוא תוצאה של המימצא או של הטחורים ? ברצוני לציין שב 2011 עשיתי בדיקת קולונוסקופיה שהיתה תקינה לחלוטין אבל לא נלקחה ביופסיה כי הרופא לא ראה שום דבר חריג.

התשובה הפתולוגית אינה שוללת מחלת מעי דלקתית. כתוב שדרושה קורלציה קלינית. עלייך לקבוע תור למרפאה בהקדם, על מנת להתקדם באבחנה.

אני בת 28, ברקע עם פסוריאזיס לא סימפטומטי. כעת סובלת מכאבי בטן שמאל עליונה, שלשולים מיימיים במשך שבועיים. נבדקתי בהתקף הקודם של השלשול לפני חודשיים בבדיקות הבאות: תרבית צואה לפרזיטים- תקינה, US בטן - תקין, צילום חזה - תקין, בדיקה גניקולוגית+ US וגינלי - תקין, בדיקות דם- תקינות (היו חסרים של ברזל, B12, וויטמין D- שלהם אני לוקחת תוספים כחצי שנה- וכרגע בנורמה), עשיתי בדיקת צליאק- תקין, בדיקות שתן לתרבית ולמחלות מין- תקין, תבחין נשיפה גילה הליקובקטר פילורי (פעם שניה בחיי) אז נטלתי את הטיפול המרובע. חמישה ימים לאחר שסיימתי את האנטיביוטיקה התחיל שוב השלשול- כרגע משלשלת 3-4 פעמים ביום, שלשול מיימי, יום אחד היה חום 38, נבדקתי אצל רופא שהחחליט שזה קשור לאנטיביוטיקה. ובבדיקה ציין- ללא סימני גירוי צפקי. אציין שנטלתי פרוביוטיקה טרם הטיפול האנטיביוטי, תו"כ ולאחריו. כמו כן ירדתי במשקל 10 ק"ג בעשרה חודשים אחרונים ללא קשר לספורט או דיאטה. שאלותיי: 1. האם יש קשר בין פסוריאזיס לתסמונות/מחלות של מערכת העיכול? ואיזה? 2. נקבע לי תור לגסטרוסקופיה אך האם אני צריכה לעשות סיטי בטן כדי לבדוק שזו לא מחלה מסוכנת יותר? 3. מה ניתן לעשות חוץ מכלכלה עוצרת לשלשול? (לא רוצה ליטול סטופיט כי זה עושה לי יותר לחץ וכאבי בטן) 4. האם שלשול כזה הוא מדבק אם אין סימני דלקת בדם? (רוצה לחזור לעבוד גם אם רק באופן חלקי) בתודה מראש להתייחסותכם ולתשובותכים,

קצת מדאיג שירדת 10 קג ללא דיאטה ולכן כדאי לבקש כבר מרופא מטפל לשלוח אותך לסיטי בטן פרוטוקול מעי דק לודא שאין דלקת מעי . לא ניראה שיש קשר לפזוריאזיס . שלשול ממושך וירידה במשקל מצריכה בהחלט בירור רציני יותר. גשי לגסטרואנטרולוג בהקדם

ראיתי גסטרואנטרולוג (לא נענו כל תשובותיי בבדיקה), נקבעה לי בדיקת אנדוסקופיה וקולונוסקופיה בעוד חודש. האם זה דחוף יותר? האם צריך סיטי בטן בנוסף?

10/10/2013 | 14:47 | מאת: סהר

10/10/2013 | 14:51 | מאת: סהר

יצא : ELASTASE 1-STOOL > 500 הערך התקין רשום > 200 לא הבנתי תקין לא תקין ?

רמה גבוהה בצואה זה תקין

10/10/2013 | 06:17 | מאת: רוני

שלום בקולונוסקופיה נמצאו כיבים קטנים שטחיים לאורך 10 ס"מ מהרקטום אובחן active patchy colitis.כל הפתלוגיות מהביופסיות היו שליליות והתגלה החיידק c diff(לאחר נטילה ממשוכת של אנטיביוטיקה) טופלתי נגד החיידק והוא הושמד אולם הבעייה היא שכבר עברו כמה חודשיים והסימנים לא עברו לגמרי,,,מה הסיכוי שיש לי uc או crohn למרות שכל הפתלוגיות היו שליליות ולא הייתה עדות לפגיעה כרונית?

איזה סימנים לא עברו. האם חזרו על קולונוסקופיה ועדיין ראו כיבים כאלו. זה מה שחשוב לדעת. קשה בלי קולונוסוקפיה חוזרת לדעת מה הסיכויים למחלקת מעי דלקתית: קרוהן או קוליטיס.

09/10/2013 | 22:08 | מאת: שנית

שלום,בת 27, בריאה בדר"כ וצמחונית. אלו תוצאות בדיקת הדם. ברצוני לדעת האם יש צורך בבירור גסטרו או המטולוג (או שיספיק ליטול תוסף ברזל)? תודה כימיה בדם: Fe-iron 50 (נורמה 60-180) Transferrin 383 (נורמה 160-360) Transferrin Saturation תקין (9%) Ferritin 9 (נורמה 10-120) המוטולוגיה-ספירת דם מכשיר הערכים (כולל MPV ו-( MCV תקינים למעט: המוגלובין 11.3 (12-16 זו הנורמה) Hematocrit 34.2 (נורמה 36-46) MCH 26.6 (נורמה 27-34) Platelets 491 (נורמה 150-450)

לפי ההנחיות בבחורה צעירה עם אנמיה מחסר ברזל בגלל מחזור ובמקרה שלך צחונות. יש הסבר טוב לאנמיה ואז מקובל לפני בירור לבצע ניסיון טיפולי בכדורי ברזל. האם ניסית לקחת ברזל ולראות אם יש עליה בברזל ובהמוגלובין? אנא פני לרופא המשפחה. כל זה מתוך הנחה שאין במשפחתך סיפור של גידולי מעי וקיבה.

09/10/2013 | 20:21 | מאת: לי

שלום, מה המשמעות: peritoneal fluid cytospin-reactive mesothelial cells and numerous granulocytes בתודה לי

לא אמור להיות נוזל בחלל הפריטוניאום. השאלה מה גרם לו. תאי מזותל יכולים להיות מכל מיני סיבות. חסר רקע רפואי וכו'.

10/10/2013 | 18:44 | מאת: לי

תודה. רקע: בן 89, סרטן במעי הגס שלא נותח, התגלה לפני 3 חדשים. סרטן הערמונית שלא נותח- מטופל בכדורים. בעיות קרדיולוגיות- ניתוח מעקפים לפני 20 שנים.מאז נשא של אפטיטיס C. לאחרונה אנמיה קלה ועייפות. צלול לחלוטין מבחינה קוגניטיבית. בתודה מראש, לי

שלום, אני בת 24 במשך חודשיים היו לי שלשולים חריפים וכאבי בטן בלתי פוסקים. בהמלצת הרופא ניסיתי אנטיביוטיקה שלא עזרה, עשיתי בדיקות דם, צואה ואולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה-הכל יצא תקין. התייעצתי עם מומחה והוא טען שלדעתו זה מעי רגיז. בנתיים המצב קצת השתפר.. יש ימים של שלשול ושל עצירות מידי פעם. שתי שאלות לי: 1. האם זה באמת יכול להיות מעי רגיז? 2. המומחה נתן לי כדורי קולוטאל ואמר לקחת 20 דקות לפני הארוחה-אם אקח את זה מעט אחרי הארוחה-זה לא יפעל כמו שצריך? תודה רבה.

עניתי מקודם.