דיפרוספאן זריקה לאלרגיה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

04/04/2018 | 12:59 | מאת: חזי

הי, אני סובל מזה 20 שנה מאלרגיה שמתחילה בערך ב 1.4 ונמשכת כ - 45 יום התופעות מהן אני סובל הן: נזלת, עניים וקוצר נשימה השנה החלטתי לקחת זריקה של דיפרוספאן 14MG/2CC כ-יום לאחר קבלת הזריקה התחילה לי צרבת אשר מלווה אותי במהלך כל היום וכמו כן התעוררות באמצע הלילה עם צרבת קשה (עלי לציין שעד היום לא סבלתי מבעיית צרבות כלל) האם אלה תופעות נורמליות? האם צריך לטפל? האם זה גורם נזק? תודה חזי

08/04/2018 | 08:50 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. תכשיר זה עלול לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול (בדומה לכלל התכשירים המכילים סטרואידים). יש לציין כי תופעות לוואי של סטרואידים תלויות במינון ובמשך הטיפול. מפנייתך משתמע כי תופעת הלוואי החלה לאחר המתן הראשוני של התכשיר ולא לאחר שימוש ממושך. לא ציינתך בפנייתך האם אתה משתמש בתכשירים נוספים במקביל ל Diprospan, אך ככלל, סמיכות בין תחילת נטילת תרופה ובין הופעת תופעת לוואי מעלה את הסיכוי לקשר סיבתי. במידה ותופעת הלוואי אינה חולפת, או שהיא מחמירה ומלווה בתסמינים נוספים- יש לגשת לרופא המטפל.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי