סימבלטה וטראבמין האם אפשרי לקחת יחד

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/05/2018 | 11:50 | מאת: אנה

שלום התחלתי לקחת סימבלטה 30 מג וכבר ביום הראשון בחילות קשות ורגישות בקיבה. אני חוששת שככל שאמשיך הבחילות תגדלנה. הבנתי שזה אמור לחלוף מתישהו, 1. השאלה אם אפשר בינתיים לקחת כדור נגד בחילות שעוזר לי בשם טראבמין? זה כדור נגד בחילות בנסיעה, האם מותר לשלב בין השניים, האם כדאי לקחת במרווחים? 2. האם אפשר לקחת גם קונטרולוק בבוקר כשאת הסימבלטה אני לוקחת בערב? 3. מתי אמורות לחלוף הבחילות מהסימבלטה? תודה.

13/05/2018 | 10:21 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

תופעת לוואי של בחילה נצפתה בשכיחות מוגברת במטופלי Cymbalta (אשר החומר הפעיל בו הוא (Duloxetine בהשוואה למטופלי פלצבו בניסויים הקליניים שנערכו אודות התכשיר. לא ציינת בפנייתך האם את לוקחת את התכשיר Cymbalta על בטן ריקה או מלאה, אך לעיתים- נטילת תכשירים על בטן מלאה יכולה להקל על תסמיני מערכת העיכול. ככלל, אין אינטראקציה ידועה בין התכשיר Travamin (אשר החומר הפעיל בו הוא DIMENHYDRINATE) ובין Cymbalta, אך התכשיר Travamin מיועד למניעה וטיפול בבחילות הקשורות למחלת נסיעה או בעקבות הקרנות, ולא מומלץ להשתמש בו למטרות אחרות. במידה ותופעת הלוואי מחמירה או שהיא אינה חולפת אף לאחר נטילת התכשיר על בטן מלאה- מומלץ לגשת לייעוץ רפואי. אין מניעה משילוב Cymbalta עם Controloc. את התכשיר Controloc מומלץ לקחת בבוקר, על בטן ריקה, כשעה לפני הארוחה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי