כדורי קרסטור למוצר אסייתי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/06/2018 | 06:47 | מאת: מימי

שלום בעלון המצורף לכדורי קרסטור מצוײַן האם אתה ממוצא אסייתי שאלתי למה כותבים את זה והאם למוצר הנ"ל אדם ממוצא אסייתי יהיה אסור ליטול את הכדור

17/06/2018 | 12:26 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

CRESTOR הינה תרופה השייכת למשפחת הסטטינים. תרופות ממשפחה זו מעכבות את האנזים HMG-CoA reductase ובכך מורידות רמות כולסטרול. מחקרים הראו כי בשל הבדלים גנטיים המשפיעים על מטבוליזם התרופה, רמות החומר הפעיל עלולות להיות גבוהות באנשים ממוצא אסייתי בהשוואה לאנשים ממוצאים שונים, ועל כן נדרשת זהירות בלקיחת התכשיר במטופלים אלו. באוכלוסייה ממוצא אסיאתי, ההמלצה הינה להתחיל טיפול במינון יומי של 5 מ"ג, וטיפול במינון גבוה ( 40 מ"ג) אינו מומלץ. יש לציין כי ייעוץ בפורום זה אינו מחליף ייעוץ רפואי על ידי רופא מומחה המכיר את הרקע הרפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי