משחות קורטוסטרואידיות - השמנה?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

23/06/2018 | 22:02 | מאת: לימור

משתמשת במשחות קורטוסטריאודיות בשל מחלת עור באופן כמעט כרוני. השטחים בהם אני מורחת את המשחות נרחבים בגוף. לא שיניתי תזונה. האם ייתכן עלייה של 10 ק"ג במשקל ופרופיל שומנים ממש לא תקין עקב השימוש הכרוני במשחות אלו??

24/06/2018 | 09:34 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

לא ציינת בפנייתך באילו תכשירים את משתמשת, אך טיפול בסטרואידים, אפילו במתן טופיקלי (עורי) עלול להיות מקושר עם תופעות לוואי סיסטמיות- בעיקר כאשר התכשירים נמרחים על אזורים גדולים ולתקופה ממושכת. השימוש בתכשירים סטרואידים צריך להיות מוגבל לזמן הקצר ביותר ולמינון הנמוך ביותר האפשרי על מנת להשיג תגובה. תופעות הלוואי אותן את מתארת עלולות להיות חלק מ"תסמונת קושינג" אשר מקושרת לשימוש בסטרואידים. תסמונת זו כוללת תופעות לוואי של השמנה , הופעת רקמות שומן בגב ובצוואר, שינויים בעור:אדמומיות, עור דק , Moon face (התנפחות של הפנים), מצבי רוח, דיסליפידמיה ועוד. הסבירות להופעת תופעת לוואי זו עולה עם המינון ומשך השימוש בסטרואידים. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המשך הטיפול. יש לציין כי בכל מקרה, אין להפסיק נטילת סטרואידים בבת אחת.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי