טרמדקס סוגים, זלדיאר ופרקוסט

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/05/2018 | 22:14 | מאת: guz

שלום מדובר על כאב חזק בברך שכואב מאוד גם בזמן השינה. מה ההבדל בין טרדמקס 100 מ"ג רגיל ל - TRAMADEX OD באותו המינון. האם השחרור המושהה אומר שהשפעתו תהיה פחות אפקטיבית מאשר הטרמדקס הרגיל שהשפעתו היא לפחות זמן? ומה ההבדל בין טרמדקס 100 מ"ג, לזלדיאר, וכן לפרוקסט 5 מ"ג מבחינת ההשפעה? האם הטרמדקס במינון 100 מ"ג הוא הרבה יותר יעיל וחזק מאשר זלדיאר? ושאלה לסיום, האם בהכרח יש בעיה ליטול (באופן זמני כמובן) את התרופות הללו כשיש דום נשימה בשינה? איזו תרופה מהשלוש שציינתי לעיל הכי פחות בעייתית כשיש דום נשימה בשינה? כמובן שאין לי כוונה לקחת על דעת עצמי, השאלה היא בשביל להבין ולקבל רקע. תודה

29/05/2018 | 09:30 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

ככלל, רצוי לטפל בתרופות נוגדות כאב במינון הנמוך ביותר ולזמן הקצר ביותר הנדרש. ההחלטה על סוג התכשיר, המינון ומשך הטיפול נקבע אינדיבידואלית לפי הרקע של המטופל ולפי ההתוויה. התכשיר tramadex, אשר החומר הפעיל בו הוא tramadol, הינו תכשיר המותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. ההבדל בין התכשיר 100 tramadex לבין tramadex OD 100 אינו טמון ביעילות התכשיר, אלא במשטר המתן, כיוון שפורמולציית הOD מאפשרת שחרור קבוע של התכשיר במשך כיממה, לעומת שחרור מיידי של הפורמולציה הרגילה. השפעתם של תכשירי טרמדול לשחרור מיידי (tramadex) מורגשת תוך כשעה, ומגיעה להשפעת שיא תוך 2-3 שעות, לעומת תכשירי טרמדול לשחרור מושהה (tramadex OD) אשר שיא הפעילות שלהם מושג תוך 4 עד 12 שעות. Zaldiar הינו תכשיר אשר מותווה גם הוא לטיפול בכאב בינוני עד חמור, ומכיל גם PARACETAMOL במינון 325 מ"ג , בנוסף ל 37.5 מ"ג של TRAMADOL . התכשיר Percocet מכיל oxycodone ו paracetamol, והינו משכך כאבים נרקוטי . במחקרים שונים שנעשו במטופלים אשר חוו כאב, ההשפעה נוגדת הכאב של תכשיר משולב המכיל paracetamol + tramadol הייתה טובה מזו שהושגה במתן paracetamol לבדו, ודומה (ולעיתים אף טובה) מההשפעה שהושגה במתן tramadol לבדו. מבחינה פרמקולוגית, השפעתו של Percocet חזקה מזו של tramadol- אך יחד עם זאת, ההשפעה נוגדת הכאב של התכשירים השונים תלויה במינון הנלקח, ועשויה להשתנות בין מטופל למטופל. הן ל tramadol (החומר הפעיל הנמצא ב tramadexוב zaldiar) והן ל Percocet פעילות אופיואידית אשר עלולה לדכא את מערכת העצבים המרכזית, ונטילתם במטופלים בעלי חשש לדיכוי נשימה אינה מומלצת. מומלץ לגשת לרופא המטפל על מנת להתאים לך את הטיפול המתאים למצבך ולרקע הרפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי