יוטירוקס/גלולות וחשק מיני

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/06/2018 | 08:19 | מאת: Alyssa

שלום, אני בת 27, בריאה ולא בהיריון. נוטלת יוטירוקס 50, 4 פעמים בשבוע מזה כשלושה חודשים. במקביל הפסקתי נטילת גלולות אחרי 5 שנים. מאוזנת על TSH 1.5, ויתר המדדים תקינים מאז ומעולם. אני חווה עליה משמעותית בחשק המיני בחודש האחרון, ממש עד כדי תסכול. אני יודעת שהחיבור הקלאסי הוא דווקא לגלולות, אבל רציתי לשאול האם יתכן שלטיפול ביוטירוקס יש קשר לעניין גם-כן. תודה!

19/06/2018 | 13:36 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

התכשיר Euthyrox לכשעצמו אינו מקושר עם שינויים בחשק המיני, אך שינויים ברמת הורמוני התירואיד בגוף עלולים לגרום לשינויים אלו. גלולות למניעת הריון אכן מקושרות עם ירידה בחשק המיני, כך שהפסקת נטילתן עלולה לגרום לעלייה בליבידו. במידה ואת חשה כי תופעת הלוואי אינה חולפת או שהיא מחמירה- מומלץ לגשת לייעוץ רפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי