אלרגיה או נזק מהתרופות הנ"ל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/03/2018 | 12:00 | מאת: ענת

אבקש לקבל תשובה בדחיפות לשאלתי אני לוקחת כדורים בשם אליקוויס 5 מ"ג, קרדילוק 1.25 מ"ר ובערב כדור בשם אטורבסטטין לאחרונה עברתי ניתוח לסרטן השד ונתנו לי כדור בשם אנאטרוזול וציפרלקס יש לי אוסטרופורוזיס ובשבוע שעבר רשמו לי 1 לחצי שנה זריקה בשם PROLIA 60 אני אלרגית ליוד האם התרופות הנ"ל מתנגשות אחת בשניה ומה לעשות ? תודה מראש

22/03/2018 | 07:34 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

ראשית, אציין כי הפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ורוקחי פרטני. ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. ככל שמספר התרופות עולה הסיכון לכך עולה. במשטר התרופתי שציינת, קיימות השפעות גומלין אפשריות בין התרופות. התרופה Eliquis, אשר החומר הפעיל בה הוא Apixaban, הינה תרופה נוגדת קרישה, אשר אחת מתופעות הלוואי השכיחות המקושרות לשימוש בה הינה דימום. התרופה Cipralex, אשר החומר הפעיל בה הוא Escitalopram, שייכת למשפחה הפרמקולוגית של תרופות המעכבות בצורה סלקטיבית קליטה חזרה של סרוטונין במוח- SSRI (selective serotonin re-uptake inhibitors). לתרופות ממשפחה זו עלולה להיות השפעה על תפקוד טסיות הדם, אשר עלולה לגרום לדימום. הסיכון לדימום עולה עולה כאשר לוקחים במקביל תרופות בעלות פעילות נוגדת קרישה (כגון Eliquis). מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית וליידע אותו על השילוב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי