תופעות לוואי של תרופה קרדילוק

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/05/2018 | 16:54 | מאת: דב

אני מקבל קרדילוק 1.25 לטיפול בהפרעות קצב בהצלחה טובה מאוד. קיים אצלי זמן רב שעול מטריד שלא עובר . האם ישנה אפשרות שזו תופעת לוואי לתרופה? (נזכרתי שבעבר הרחוק קיבלתי ACE INHIBITOR והוא גרם בוודאות לשעול.)

13/05/2018 | 10:25 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

ככלל, הופעה של תופעת לוואי בסמיכות לתחילת נטילת תרופה או בסמוך לשינוי תרופתי (כמו עליית מינון) מעלה את הסיכוי לקשר סיבתי. תופעת לוואי של שיעול אינה תופעת לוואי האופיינית לתכשיר Cardiloc, אשר החומר הפעיל בו הוא Bisoprolol. במאגר תופעות הלוואי של ארגון הבריאות העולמי, שכיחות תופעת הלוואי במשתמשי התכשיר הינה 1.5%. הצרות של דרכי הנשימה עלולה גם היא להיות תופעת לוואי של Cardiloc, אך היא בדרך כלל מאפיינת מינונים גבוהים יותר. שיעול יכול להיות תסמין למגוון מצבי מחלה נוספים, יש לפנות לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי