churg strauss vasculitis

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

13/06/2018 | 15:58 | מאת: moti

שלום רב, האם ידוע על התפרצות של וסקוליטיס לאחר מספר עירויים של רמיקייד בגין ספחת ודלקת מפרקים פסוריאטית? בעלון לצרכן של התרופה מצאתי כתוב תחת ''תופעות לוואי המופיעות לעיתים נדירות : התנפחות של כלי דם קטנים (וסקוליטיס) '' בברכה,

14/06/2018 | 14:20 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

הן בספרות והן בדוח הבטיחות לתכשיר Remicade, מוזכרים מספר דיווחים של וסקוליטיס אשר הופיע לאחר הטיפול בתכשיר. המספר הנמוך של המקרים המדווחים ביחס להיקף שיווק התכשיר, אכן מגדירים תופעת לוואי זו כנדירה. יש לציין שבמקרים מסוימים התכשיר Remicade משמש כאופציה טיפולית בוסקוליטיס עמידה שאינה מגיבה לטיפולים מקובלים. ככלל, סמיכות בין תחילת נטילת תכשיר והופעת תופעת לוואי מעלה את הסיכוי לקשר סיבתי. מומלץ ליידע את הרופא המטפל בכל שינוי בהרגשה המופיע תחת השימוש בתכשיר.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי