שילוב תרופות ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/03/2018 | 22:27 | מאת: איילה

אחי מטופל פסיכיאטרית ב 300 מ"ג לפונקס , 100 מ"ג אטומין, 1.5 מ"ג קלונקס ולתופעות לוואי בדקינט 4 מ"ג כאשר לפני 3 ימים היה מטופל ב 2 מ"ג בלבד של דקינט. כמו כן מקבל כל שבועיים e.c.t לאחר 3 ימים שהעלו לו את הדקינט טוען למחשבות של פגיעה באדם קרוב טוען שממתי שנתנו לו את האטומין (קרוב לשנה) הוא פחות תקשורתי ומדבר ונכון להיות לאחר הוספת הדקינט הולך כמו זומבי ועם מחשבות לפגוע באדם קרוב האם יש אינטרקציות בין התרופות שיכולות להסביר את הדברים שהוא חש?

28/03/2018 | 10:19 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

בפנייתך ציינת כי לאחר עליית מינון ה Dekinet אחיך החל לסבול ממחשבות שונות ולהתנהג כמו "זומבי". חלק מתופעות הלוואי של Dekinet (אשר החומר הפעיל בו הינו Biperiden) הינן שינויים בהתנהגות ואגיטציה. יתכן כי העלייה במינון הובילה להחמרה בתופעות לוואי אלו. בפנייתך ציינת בנוסף שמאז תחילת נטילת התכשיר entumine (אשר החומר הפעיל בו הינו Clotiapine) במקביל לתרופות הנוספות- חל שינוי בהתנהגות של אחיך. בהקשר זה יש לציין כי שילוב של Dekinet עם תכשירים אנטיפסיכוטיים (כגון Entumin ו Clozapine) עלול לגרום לתופעות לוואי אנטיכולינרגיות ולסינדרום אנטיכולינרגי המתבטא (בין השאר) בעליית קצב לב ובשינויי התנהגות הכוללים בלבול, הזיות, היפראקטיביות ועצבנות. בנוסף, שילוב של Dekinet עם תכשירים אחרים אשר מדכאים את מערכת העצבים המרכזית (כגון Clonex) עלול להחמיר סימפטומים סדטיביים ולגרום לישנוניות, אפאטיות וירידת רפלקסים. ההשפעה האנטיכולינרגית של Leponex ו Entumine עלולה לקדם מצב של דליריום המתבטא באי שקט, הפרעות בהתמצאות והזיות. אינטרקציה זו עלולה להתקדם ל- Neuroleptic Malignant Syndrome, תסמונת המחייבת התערבות רפואית דחופה ומאופיינת, בין השאר, בירידה בכושר התנועה, אי שקט, עלייה בדופק ובלחץ הדם. שילוב התרופות הנ"ל עם Clonex, המשפיע על מערכת העצבים המרכזית, עלול להוביל לדיכוי אדיטיבי של מערכת העצבים ולדיכוי נשימה. מפנייתך משתמע כי מדובר בטיפול מורכב, הכולל אינטקרציות בין תרופתיות רבות. מומלץ ליידע את הרופא המטפל בכל שינוי בהתנהגות ולהיוועץ עימו על המשך הטיפול התרופתי וניהול תופעות הלוואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי