תופעות לוואי לאסאקול

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/04/2018 | 20:19 | מאת: שואל

נטלתי אסאקול 6 כדורים של 800 מ״ג ליום. למחרת התחלת הטיפול הרגשתי טנטון באוזניים , הפסקתי אחרי חודש אל עד היום הטנטון לא חולף? הייתכן שהאסקול כורם לתופעות כאלה? האם האסאקול 800 מ״ג

22/04/2018 | 10:53 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

ל Asacol , אשר החומר הפעיל בו הוא Mesalazine, אין תופעת לוואי ידועה של טינטון. קיימים מספר דיווחים על הופעת טינטון במהלך הטיפול בתרופות אלו, אך אחוזי הדיווח נמוכים (שכיחות תופעת לוואי זו תחת השימוש בתכשיר עומדת על 0.5%, כפי שעולה מנתונים המופיעים במאגר דיווחי תופעות הלוואי של ארגון הבריאות העולמי). טינטון יכול להגרם ממספר גורמים, תרופתיים ושאינם תרופתיים. מומלץ לפנות לרופא לצורך החלטה על המשך טיפול ובירור גורמים נוספים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי