טיפול בשיח אברהם (ויטקס)

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/06/2018 | 22:17 | מאת: לא חשוב

שלום, אני בחור דתי בן 29 ומעוניין בתרופה שמדכאת את הדחף המיני. רוקח אמר לי שהתרופות בבית מרקחת של "סירוס כימי" הן חזקות ומזיקות מדי ונותנים אותן רק לעברייני מין וכדומה, והמליץ לי על רפואה טבעית. משם התחלתי לקחת ויטקס, 60 טיפות ביום, ורציתי לדעת כמה דברים: 1. יש סכנות בשימוש בתרופה לטווח רחוק, כמו עיקור למשל? 2. האם התרופה יכולה לגרום לבעיות הורמונליות, כמו הורמונים נשיים לדוגמה? 3. האם יש טיפול תרופתי אחר? כי הויטקס עוזר רק חלקית... רקע בריאותי ומיני נורמלי אשמח אם תוכלו לענות לי, תודה רבה

19/06/2018 | 13:43 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

החומר הפעיל בצמח "שיח אברהם"- AGNUS CASTUS הינו בעל פעילות אגוניסטית לדופמין D2, מוריד רמות פרולקטין, ומתערב בצורה בלתי ישירה בהפרשת הורמוני מין. התכשיר נבדק בעיקר בנשים להתוויה של תסמונת קדם וסתית, ותופעות הלוואי היו בכללן קלות וחולפות. יחד עם זאת- תכשירים המופקים מצמח זה טרם מאושרים בישראל- והמידע הבטיחותי אודותיהם מוגבל (כמו גם פרופיל היעילות). ישנם תכשירים רשומים אשר מותווים לדיכוי יצר מין, אך הם דורשים מרשם רופא. מומלץ לפנות לייעוץ רפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי