כדור טגרטול

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/06/2018 | 10:56 | מאת: עדי

שלום.. הייתי אצל נוירולוג והוא הביא לי כדורים "טגרטול" כדי לאבחן אם יש לי לחץ על העצב המשולש... יש לי כאבי ראש ואני שותה אופטלגינים. קראתי על הכדורים ויש בהן המון תופעות לוואי ואני חוששת לקחת.... מה גם שאני לא מבינה את המטרה של הכדורים האלה- אם אני רק מחליפה כדור בכדור וזה לא באמת פותר את הבעיה? מחליפה משכך כאבים אופטלגין בכדור חזק מאוד.... האם כדאי לי לקחת? במידה ואקח רשום בתופעות לוואי שאסור לנהוג... אני צריכה לקחת פעמיים ביום... תוך כמה זמן מנטילת התרופה מותר לנהוג? האם סיכון משמעותי אם כן אנהג? אני במצב שאין לי אפשרות להיות בלי רכב..

18/06/2018 | 10:58 | מאת: עדי

האם הכדור גורם להשמנה?

24/06/2018 | 09:33 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

Tegretol, אשר החומר הפעיל בו הינו carbamazepine, מותווה (בין היתר) לטיפול ב TN- (Trigeminal neuralgia) אשר מוגדר ככאב כרוני הנובע מהפרעה בתפקוד העצב הטריג'מינלי. תרופות שונות עובדות במנגנונים שונים, ולכל תרופה פרופיל יעילות שונה, וכן פרופיל תופעות לוואי שונה. במחקרים שבדקו טיפולים שונים עבור TN, נמצא כי ל carbamazepine ישנו את האפקט המשמעותי ביותר בהקלת כאב מסוג זה- עקב השפעתו הנוירולוגית. ככלל, טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת מנטילתו עולה על הסיכון הטמון בשימוש בו, ואין תרופה החפה מתופעות לוואי. עלייה איטית במינון התרופה יכולה להפחית את שכיחות תופעות הלוואי. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי המעקב הנדרש במהלך השימוש בתכשיר (למשל- ספירת דם) . תופעת הלוואי של השמנה אינה תופעת לוואי המקושרת עם השימוש בתכשיר. יש לציין כי נטילת Tegretol במקביל ל Optalgin אינה מומלצת, בשל החשש לדיכוי מח העצם. השימוש בתכשיר אכן מקושר עם שכיחות גבוהה של סחרחורות ונמנום, ולכן מומלץ להזהר בנהיגה ובשאר פעולות הדורשות ריכוז. השפעת התרופה יכולה להשתנות בין מטופלים שונים, לכן מומלץ לנקוט בזהירות מוגברת במהלך הימים הראשונים לשימוש בתכשיר (ועם כל שינוי במינון), עד שתרגישי כיצד התרופה משפיעה עליך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי