דאלצין סי המכילה לקטוז

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/04/2018 | 13:58 | מאת: שרון

שלום רב קיבלתי מירשם לדאלצין סי עקב כאבי שן הבינה כשקניתי את התרופה ראיתי שהתרופה מכילה לקטוז זה אומר שהתרופה חלבית?

29/04/2018 | 09:20 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

Lactose משמש כחומר בלתי פעיל בקפסולות Dalacin C. ככלל, יש להבדיל בין מצב של רגישות לחלב למצב של אלרגיה לחלב. רגישות לחלב ("אי סבילות ללקטוז") הוא מצב בו ישנו חוסר באנזים הלקטאז, המפרק את סוכר החלב. אנשים בעלי חוסר זה מתקשים לעכל מוצרי חלב, וחווים תסמינים של נפיחות בבטן, כאבי בטן ושלשולים לאחר צריכת מוצרי חלב. לרוב, כמות הלקטוז בתכשירים המכילים לקטוז כחומר בלתי פעיל נמוכה מאוד, ורוב המטופלים אשר מאובחנים עם "אי סבילות ללקטוז" סובלים היטב את השימוש בתכשירים אלו ולא חווים תופעות לוואי המקושרות לרגישות לחלב לאחר נטילתם. במידה ובכל זאת הופיעו תסמינים אופיינים של רגישות ללקטוז לאחר נטילת התכשיר במטופלים עם אבחנה ידועה של "אי סבילות ללקטוז"- ניתן לשקול הוספת כדורי לקטזין במקביל לנטילת התכשיר. אלרגיה לחלב, לעומת זאת, הינה תופעה שונה לחלוטין, העלולה להיות מסכנת חיים, ומאפיינת בעיקר ילדים. במקרה וישנו חשש לאלרגיה לחלב- יש לפנות לרופא המטפל לשם מציאת חלופה טיפולית.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי