טרמדקס וואיפקס ....150

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

22/03/2018 | 20:37 | מאת: אורח

שלום רב , לצערי שברתי את היד ורשמו לי תרמדקס od הרוקח אמר לי שהתרופה יכולה להתנגש עם ואיפקס 150 שאני לוקח... האם לא לקחת את התרמדקס ? מה עלול לקרות ?? אני אשמח לעזרה

28/03/2018 | 10:17 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

Viepax, (אשר החומר הפעיל בו הוא venlafaxine), שייך למשפחת ה SNRI, משפחת תרופות החוסמת קליטה חזרה של סרוטונין ונוראדרנלין במוח. נטילה של תכשיר זה במקביל לתכשיר Tramadex ( אשר החומר הפעיל בו הוא Tramadol ) עלולה לגרום לעלייה ברמות סרוטונין- שכן גם ל Tramadex ישנה השפעה על שחרור סרוטונין. סרוטונין הינו נוירוטרנסמיטור (מוליך עצבי) אשר עלייה ברמתו עלולה לגרום ל"תסמונת סרוטונין"- אשר מתבטאת בסימני אי שקט וחרדה, רעד, נוקשות שרירים, דופק מהיר, לחץ דם גבוה, עליה בחום גוף ועוד. בנוסף, שילוב של שני התכשירים עלול להעלות את הסיכון לפרכוסים. ככלל, טיפול תרופתי ניתן כשהתועלת מנטילתו עולה על הסיכון. יש להדגיש כי מטרת פורום זה הינה לספק מידע אודות תופעות לוואי הנובעות מטיפול תרופתי, ואין בהמלצות אלו כדי לסתור את הוראות הרופא המטפל. מומלץ לוודא כי הרופא המטפל מודע לנטילה המשולבת של תכשירים אלו, ויש לפעול לפי המלצותיו.

28/03/2018 | 19:35 | מאת: אורח

הסבר מאוד מעמיק ומפורט זה בהחלט עזר :) תודה רבה וחג שמח

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי