הקאות וסחרחורות אצל ילד

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/05/2018 | 12:11 | מאת: בלה

היי י שלי שאלה עקרונית. האם לפעוטות יש כדורים נגד הקאות? גיל 3. יש לי ילדון רגיש שמדי פעם סובל מהקאות. לצערי רופא הילדים אף פעם לא רושם לי נוגד הקאות והילד יכול לסבול יממה שלמה וכמעט להתייבש. אני שוקלת לעבור רופא אבל לפני זה רוצה להבין האם זה בגלל שאין כדורים נגד הקאות ובחילות לגיל הזה או שזו פשוט גישה של רופא? בנוסף קראתי פעם שפראמין עלול לגרום לפירכוסים וכו'. לי אישית פראמין מעולם לא עזר. האם יש משהו אחר עבו רפעוטות והאם ייתכן שבגלל הפירכוסים הורידו את זה לגמרי? אשמח לסדר בנושא והאם יש פתרון כלשהו לפעוטות. תודה

13/05/2018 | 10:24 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

לשאלתך ה"עקרונית"- כן. קיימות אופציות טיפוליות לבחילות והקאות בילדים (בכדורי או בתמיסות לשתייה), אך מכיוון שסימפטומים של בחילות והקאות בילדים עלולים לנבוע ממגוון סיבות, על הרופא להעריך את מצבו הרפואי של הילד ולרשום לו תרופה בהתאם לאבחנה. התכשיר Pramin, אשר החומר הפעיל בו הוא Metoclopramide, אכן עלול להוריד את הסף לפרכוסים ואסור לשימוש במטופלים עם אבחנה של אפילפסיה. התכשיר מותווה לטיפול בילדים כקו שני (כלומר לא אופציה טיפולית בעדיפות ראשונה) הן לטיפול בבחילות והקאות לאחר ניתוח והן למניעת בחילות והקאות הקשורות בטיפול כימותרפי. כמו כן התכשיר מותווה להקלת פרוצדורות דיאגנוסטיות בילדים כגון אינטובציה. לא ציינת בפנייתך את הרקע הרפואי הכללי של הילד, אך משתמע ש Pramin אינה תרופת הבחירה עבורו. מומלץ לגשת לרופא המטפל (רופא הילדים או לחילופין רופא מומחה בגסטרואנטרלוגיית ילדים) על מנת לאבחן את הסיבה לבחילות ולהקאות. אבחנה מדויקת תאפשר טיפול ממוקד ויעיל. לא נוכל להמליץ על טיפול ספציפי ללא אבחנה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי