נטילת זלדיאר בלילה תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

14/05/2018 | 13:56 | מאת: דנה

סובלת מפריצת דיסק ולא ישנה בלילות מכאבים נטלתי עד כה צשככים אופייאטים ואני רוצה להפסיק האם זלדיאר יכול לגרום לעוררות

21/05/2018 | 08:44 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

Zaldiar הינו תכשיר המכיל PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג ומותווה לטיפול בכאב בינוני עד חמור. מפנייתך לא ברור לגמרי מהי השאלה. לתכשיר Zaldiar פעילות אופיואידית אשר מדכאת את מערכת העצבים המרכזית (מה שעלול לגרום לתחושת איטיות ועייפות), ולכן זהו אינו תכשיר בעל פעילות "מעוררת". בנוסף, תכשיר זה גם הוא בעל פוטנציאל לגרום לתופעת לוואי של תלות והתמכרות. יש לציין כי ישנם משככי כאבים הנמכרים עם וללא מרשם רופא, אשר אינם בעלי פוטנציאל לתלות ולהתמכרות. במידה ואת מעוניינת להמשיך בטיפול נוגד כאב ולהפסיק את הטיפול באופיאטים , יש להיוועץ ברופא המטפל על מנת להפסיק את השימוש בתכשירים בצורה הדרגתית ובטוחה, ולהתאים לך את הטיפול המתאים ביותר לרקע הרפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי