כדור לאלרגיה - AllergyX

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

29/04/2018 | 23:53 | מאת: טל

רופא אאג המליץ לי על כדורים אלרגי עקב סינוסיטיס כרוני , אני אדם בריא בגיל 34, הכדור גורם לי לכאבי ראש , ודימומים באף מידי יום במשך 24 שעות , להפסיק את הכדור?

02/05/2018 | 14:15 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

החומר הפעיל בתכשיר Allergyx הינו Loratadine. תופעת לוואי של כאב ראש הינה אחת מתופעות הלוואי הנפוצות ביותר אשר דווחו בשימוש בתכשיר. בהקשר זה יש לציין כי כאב ראש הינה תופעת לוואי המאפיינת סינוסיטיס. דימום מהאף (epistaxis) אינה תופעת לוואי המזוהה עם השימוש בתכשיר, ודווחה בכ 0.8% מהמשתמשים. ככלל, הופעתם של תופעות לוואי בסמוך לתחילת טיפול תרופתי מעלה את הסיכוי לקשר סיבתי. במידה ותופעות הלוואי אינן חולפות, או שהן מחמירות, מומלץ לגשת לייעוץ רפואי.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי