דליצין וכאבי בטן חזקים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/04/2018 | 16:31 | מאת: יפעת

שלום קיבלתי דליצין אחרי עקירה במינון של 450 מ"ג. הופיעו כאבי בטן חזקים מאוד, דומים לצירים, משתקים מכל פעילות. האם זו תופעת לוואי של התרופה הזו? תודה

25/04/2018 | 10:44 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

החומר הפעיל בתכשיר Dalacin הינו Clindamycin. לאנטיביוטיקה זו תופעות לוואי נפוצות של שלשולים וכאבי בטן, העלולות להופיע בכ 1-10% ממשתמשי התכשיר. יחד עם זאת, לאנטיביוטיקה זו תופעת לוואי לא שכיחה אך חמורה, של זיהום חמור במעיים. התסמין העיקרי לזיהום זה הינו הופעת שלשולים- אשר עלולים להופיע עד כחודשיים לאחר הטיפול האנטיביוטי. לא ציינת בפנייתך האם הופיעו תסמינים נוספים מלבד כאבי הבטן, אך מומלץ לפנות לרופא לשלילת מחלה זיהומית, בפרט אם כאבי הבטן אינם חולפים, או שהם מלווים בהופעת שלשולים/חום.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי