שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

14/05/2018 | 13:12 | מאת: יוסי

קראתי שהתרופה דאלאצין C עלולה לגרום לשלשולים חמורים וכאבי בטן אפילו חודשיים אחרי סיום הטיפול. אני חולה בקרוהן ובנוסף אלרגי לפניצלין. האם יש אנטיביוטיקה אחרת שאני יכול ליטול לפני ואחרי עקירת כירורגית של שן בינה? תודה.

21/05/2018 | 08:37 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

ל Dalacin תופעות לוואי נפוצות של שלשולים וכאבי בטן, העלולות להופיע בכ 1-10% ממשתמשי התכשיר. בנוסף, לאנטיביוטיקה זו תופעת לוואי לא שכיחה אך חמורה של זיהום חמור במעיים (Pseudomembranous colitis) . התסמין העיקרי לזיהום זה הינו הופעת שלשולים- אשר עלולים להופיע עד כחודשיים לאחר הטיפול האנטיביוטי וההמלצה הינה לפנות לרופא בצורה מיידית עם הופעת כאבי הבטן לאחר תחילת הטיפול בתכשיר, בפרט אם כאבי בטן אלו אינם חולפים, או שהם מלווים בהופעת שלשולים/חום. ישנן אופציות טיפוליות נוספות פרט ל penicillin ול Clindamycin- כגון תרופות ממשפחת המקרולידים (Azithromycin /clarithromycin ) אך גם הן עלולות לגרום לתופעות לוואי בטניות ו Pseudomembranous colitis. מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל על האופציות הטיפוליות המותאמות למצבך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי