תופעות לוואי לכדור דופלקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

04/04/2018 | 16:25 | מאת: טלינקה

קיבלתי כדור דופלקס לטיפול ביתר לחץ דם. לפני שלושה שבועות תופעות לוואי -כתמים אדומים על העור עם עיקצוצים , כאבים בכפות הידיים והרגליים. הפסקתי את הכדור. תוך כמה זמן תופעות הלוואי יעלמו?

08/04/2018 | 08:51 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

התכשיר Duplex מותווה לטיפול ביתר לחץ דם, ומכיל שני חומרים פעילים- AMLODIPINE ו VALSARTAN. ככלל, סמיכות בין תחילת נטילת תרופה ובין הופעת תופעת לוואי מעלה את הסיכוי לקשר סיבתי. תופעות לוואי של אדמומיות ואלרגיה עורית אינן תופעות לוואי שכיחות המקושרות לשימוש בתכשיר (מופיעה בכ 0.1%-1% ממשתמשי התכשיר). תופעות לוואי שכיחה הינה בצקות (כולל בצקות בגפיים) ולכן יש לעקוב אחר סימני בצקת. לא נוכל לתת צפי להיעלמות תופעות הלוואי. הפסקת שימוש בתכשירי מרשם מומלצת רק לאחר ייעוץ רפואי- מומלץ לפנות לרופא המטפל על מנת ליידע אותו על הפסקת השימוש בתכשיר ועל מנת לקבל טיפול חלופי ליתר לחץ הדם.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי