האם זריקת דיפרוספ גורמת לערבים בפלג גוף תחתון ומגב ומטה?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

13/06/2018 | 21:54 | מאת: רבקה

זכור לי לפני הרבה שנים שקיבלתי את הזריקה הייתי כמו בלון בצקתית. היום קיבלתי את הזריקה שבריר האם התופעה יכולה להופיע שוב?

14/06/2018 | 14:21 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

אני מניחה שבשאלתך התכוונת לתכשיר Diprospan. Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. מפנייתך לא לגמרי ברור מהי תופעת הלוואי אותה חווית תחת השימוש בתכשיר ומהי השאלה. אחת מתופעות הלוואי העלולות להתרחש לאחר מתן התכשיר הינה תגובה אלרגית אשר מערבת את התנפחות הגוף והפנים. במידה והבצקות החלו לאחר זריקה בודדת של Diprospan, סביר להניח שמדובר בתגובה אלרגית. בנוסף, בשימוש ממושך/שימוש במינון גבוה של סטרואידים עלולות להופיע תופעות לוואי האופייניות לשימוש בסטרואידים- הכוללות השמנה ואגירת נוזלים. בכל אופן, תופעת הלוואי עלולה לחזור תחת שימוש נוסף בתכשיר, ולכן מומלץ לפנות לרופא המטפל במידה ותופעת הלוואי אינה חולפת או שהיא מחמירה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי