תרופה בשם " איקסל" האם מותר לפתוח את הקפסולה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

23/03/2018 | 12:46 | מאת: שני

היי קיבלתי את התרופה בשם איקסל נגד חרדות, מכיון שאני לא בולעת כדורים הרוקחת והרופא אמרו שאין שום בעיה לפתוח את הכדור ולשים במעט מים ולשתות. עשיתי כך והאמת שאני משלשלת מאז, יש קשר? זה בסדרלפתוח את הקפסולה ולשים במים?

28/03/2018 | 10:17 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

לIXEL , אשר החומר הפעיל בו הוא Milnacipran, תופעת לוואי נפוצה של שלשול ,העלולה להופיע בכ 1-10% ממשתמשי התכשיר. על כן- ייתכן כי תופעת הלוואי אינה קשורה לצורת המתן. יחד עם זאת- בעלון לצרכן מצוין כי אין מידע לגבי פתיחה ופיזור הקפסולה. מומלץ לפנות לבעל הרישום של התכשיר על מנת לוועד שניתן לפתוח את הכמוסה ולערבב את תכולתה במים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי