שאלה לגביי דאלאצין C

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

14/05/2018 | 13:08 | מאת: יוסי

שלום אני אמור ליטול במשך כמה ימים את האנטיביוטיקה דאלאצין C ונאמר לי שאסור לשכב לאחר שנוטלים אותה מחשש לפגיעה בוושט, רציתי לשאול כמה זמן לאחר הנטילה אסור לשכב? תודה

21/05/2018 | 08:36 | מאת: ד"ר יהודית שטיינמץ

החומר הפעיל בתכשיר Dalacin הינו Clindamycin. השימוש באנטיביוטיקה זו אכן עלול לגרות את הוושט, לכן מומלץ לקחת את התרופה עם כוס מים. ככלל, בתכשירים אשר עלולים לגרות את הוושט מומלץ שלא לשכב כחצי שעה לאחר נטילת התכשיר , וניתן לקיים הנחיה זו גם בנטילת Dalacin. (יש לציין כי בעלוני התכשיר לא קיימת המלצה שלא לשכב לאחר נטילת התכשיר, אלא המלצה לנטילת התכשיר עם כוס מים).

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי