האם ניתן לקחת סימבלטה וסטנורון יחד?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

04/06/2019 | 17:16 | מאת: Karin

לפני כשנה וחצי נפגעתי בתאונת דרכים ומאז אני לוקחת ציפרלקס 10 מג. עם הזמן החלו לי כאבי ראש שרק הלכו והחמירו. בשבועיים האחרונים זה היה פשוט כל יום כל היום ולאחר שהייתי במיון (מיגרנות ובחילות וירידה בראיה ובשמיעה) עברתי את כל הבדיקות, הוחלט לתת לי אלטרולט שיעזור במניעת המיגרנות והפוסט טראומה שנקבע שאני סובלת ממנה. אני לוקחת אלטרולט כשבוע בלבד וכמובן שאין כל שינוי עדיין ולהיפך, הסחרחורות רק מחמירות. לאחר מכן הלכתי לפסיכיאטר שקבע שיש לי פוסט טראומה כאבי ראש לחציים (נדמה לי) וורטיגו. והחליט לתת לי 25 מ״ג סטונרון ו30 מ״ג סימבלטה. האם ניתן לשלב בינהם? תודה

אני מבינה מהפנייה שאת נוטלת את שתי התרופות שרשם הפסיכיאטר (ולא תרופות נוספות), סטונרון וסימבלטה. סטונרון הינו תכשיר המכיל את החומר הפעיל Cinnarizine והינו אנטיהיסטימין. התכשיר סימבלטה מכיל את החומר הפעיל Duloxetine הגורם לעליית רמות סרוטונין ונוראדרנלין (משפחת ה-SNRI). ככלל, אין מניעה ליטול את שתי התרופות יחד. יש לקחת בחשבון כי שתי התרופות עלולות לגרום לפגיעה בערנות במיוחד בתחילת הטיפול ולכן יש להיות מודע לכך בפעולות הדורשות ריכוז וערנות כמו נהיגה. במידה ויש צורך בהתייחסות לתרופות הנוספות- עדכני.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי