טרגין ופרקוסט בהריון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/04/2019 | 00:31 | מאת: הכל טוב

אני לוקחת טרגין, פרקוסט ואסיוול עקב פריצת דיסק , ויש לי חשש שאני בהריון( בגלל איחור במחזור) למרות המניעה ולמרות שבדיקה ביתית יצאה שלילית. שאלתי: האם הם עלולים לגרום לאיחור במחזור? ואם אני כן בהריון- האם עלול להיות שהם גרמו לנזק לעובר?

באופן כללי, התכשיר Targin מכיל את החומרים הפעילים Oxycodone ו-Naloxone, התכשיר Percocet מכיל paracetamol ו-oxycodone והתכשיר assival מכיל את החומר הפעיל Diazepam. ככל הידוע, אין עדות לכך שמתן oxycodone במהלך ההיריון מעלה את הסיכון למומים מולדים. אין מספיק מידע קליני לגבי חשיפה בהריון ל-naloxone, אך הספיגה שלו מtargin נמוכה יחסית. בכל מקרה, שימוש ממושך בתכשיר במהלך ההיריון יכול לגרום לתסמיני גמילה בילוד ושימוש בסוף ההיריון ובלידה עלול לגרום לדיכוי נשימתי בילוד. כך שההמלצה הכללית לרופאים היא לתת את התכשיר, רק כאשר התועלת הצפויה מהטיפול עולה על הסיכון הפוטנציאלי לעובר. לגבי Diazepam- קיימים דיווחים על מומים ביילוד. בנוסף קיימות תופעות לוואי בילוד בנטילה בסוף ההריון. המידע לעיל הוא כללי ואינו מהווה המלצה פרטנית. למידע והמלצות פרטניות, אני ממליצה לפנות לאחד המרכזים המומחים בתחום: מרכז טרטולוגי בירושלים (02-5082825), הריופון (אסף הרופא- 08-9779309.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי