שהות בהריון ליד חומרים ציטוטוקסיים

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

31/05/2019 | 20:58 | מאת: איולה

אני בהריון בשבוע 11. הכלבה שלי מקבלת זריקות כימותרפיה לטיפול בלימפומה. האם יש סיכון לשהות איתה בבית בהריון??

בהנחה כי אין חשיפה לטיפול עצמו (כלומר התרופה ניתנת במרפאה ולא בבית), יש להימנע ממגע ישיר עם הפרשות. לתכשירים כימותרפיים שונים תכונות שונות והם מתפנים באופן שונה (אתרי פינוי ומשך) בבע"ח שונים. יש לבדוק אם קיים מידע ספציפי על אופן ההפרשה של התכשיר המסוים בכלבים ולפי המידע הקיים לבסס המלצות. כדאי להיוועץ עם הווטרינר בנושא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי