permixon 160 זמן השפעה טרפויטי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

15/05/2019 | 23:18 | מאת: ראובן

הפסקתי אלפוזוצין בשל תופעות לוואי כעייפות קיצונית וריניטיס אלרגית. החילותי בנטילת פרמיקסון 160 ,2 ביום.אחרי כמה זמן מצופה שהתרופה תחל לפעול ומה מידת יעילותה?

שלום רב, התכשיר פרמיקסון מכיל תמצית שומנית של הצמח דקל ננסי (Serenoa repens/saw palmetto). ככלל, העדויות אודות יעילות saw palmetto בטיפול בתסמינים הגדלה שפירה של הערמונית הן לא עקביות. מספר מחקרים הראו כי הטיפול מספק שיפור מתון בתסמינים במערכת השתן, לעומתם קיימים מחקרים אשר לא הציגו יעילות. בסקירה שנערכה ב-2012 וכללה סיכום של 32 מחקרים, לא נמצא הבדל משמעותי בין בקבוצה שטופלה ב- saw palmetto לבין קבוצת הבקרה בתסמינים במערכת השתן ובגודל הערמונית. לגבי בטיחותו, התרופה נסבלת היטב ותופעות לוואי חמורות הן מאוד נדירות. במידה ואינך חווה שיפור בתסמינים לאחר 4-6 שבועות של טיפול, כדאי ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי