שילוב של תרופות לפני האוכל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

09/06/2019 | 19:24 | מאת: אסתר

האם אפשר לקחת יחד אלטרוקסין ואומפרדקס או עדיף לחכות בין תרופה לתרופה ובכמה זמן בכבוד ובתודה

עפ"י העלון לרופא של התכשיר אלטרוקסין, יש להפריד את המתן שלו ממעכבי משאבת מימן (כמו אומרדקס, חומר פעיל omeprazole) ב-4 שעות. עם זאת, העדויות על השפעת הגומלין והצורך בהפרדה סותרות. לא ציינת מתי התחלת טיפול בכל אחת מהתרופות, מהי הסיבה לשמה את נוטלת אומפרדקס, מה משך הטיפול ומהי תדירות הנטילה. אם את נוטלת מנה חד יומית של אומפרדקס ונוח לך, ניתן להפריד את המתנים. תתכן השפעה על ספיגת אלטרוקסין בשל ירידה בחומציות, אך כיוון שהשפעת אלטרוקסין מנוטרת באמצעות בדיקות תקופתיות של הורמוני בלוטת התריס, במידת הצורך תבוצע התאמת מינון. במידה ויש שינוי במשטר הטיפול באומפרדקס (הפסקה/שינוי מינון), יש ליידע את הרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי