דוקצילין 100 תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

13/06/2019 | 21:03 | מאת: טל

שלום...ברצוני לדעת מדוע יש צורך לקחת את הכדור הנ''ל בעמידה או בישיבה. הבנתי כי יכול לגרום לדלקת הוושט ! האם האנטיביוטיקה מגיעה בכמה צורות( סירופ/כדור) עבור בחורה בת 30+ . והאם יש לקחת פרוביוטיקה במהלך טיפול של 10 ימים?אגב הכדור הזה ניתן גם לטיפול בהליקובקטר?? תודה

17/06/2019 | 17:15 | מאת: טל

האם יש לתרופה זו תופעות לוואי מיוחדות?

Doxylin הינה אנטיביוטיקה ממשפחת הטטרציקלינים, אשר מותווית לטיפול במגוון רחב של זיהומים. קיים פרוטוקול טיפולי בחיידק הליקובקטר פילורי המשלב גם טיפול בדוקסילין. התכשיר מגיע בצורת מתן של כדורים (טבליות או קפסולות) במינון של 100 מ"ג. כמו בכל תרופה, השימוש בתרופה עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים כאשר גירוי/דלקת בושט הינה תופעה אפשרית אשר עלולה להתרחש במידה והתכשיר נלקח בשכיבה, על כן הוראות המתן של התכשיר כוללות נטילת התכשיר בעמידה או ישיבה. באופן כללי ניתן לקחת פרוביוטיקה בנוסף לנטילת האנטיביוטיקה אך אין לקחת פרוביוטיקה ואנטיביוטיקה (מכל סוג) ביחד, וההמלצה היא לחכות לפחות שעתיים בין תכשיר אחד לשני.

כל תרופה עלולה לגרום לתופעת לוואי בחלק מהמשתמשים. בין התופעות הלוואי האפשריות: תופעת לוואי במערכת העיכול, דלקת/כיב בושט, רגישות לשמש ופיגמנטציה, תגובות רגישות יתר, הפרעה בתפקודי כבד ועלייה בלחץ תוך גולגלתי (תסמינים אפשריים: כאב ראש והפרעות ראייה). יש לעיין בעלון לצרכן (באריזת התכשיר), לרשימת תופעות הלוואי המורחבת לתכשיר. לנוחיותך קישור: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Doxylin_Pt_1467534342997.pdf

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי