תופעת לוואי באנטיביוטיקה זטו

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/04/2019 | 14:25 | מאת: תופעת לוואי

היי אני בן 35, נוטל אנטיביוטיקה זטו (אזניל) ומאז שמתי לב כבר כמה ימים שיש לי ממש טעם מתוק בפה, כאילו יש לי סוכר בלשון. האם יכול להיות קשר? אציין כי מעולם לא חשתי זאת, ובדיקות סוכר שעשיתי לאחרונה היו תקינות. תודה

קיימים דיווחים על שינויים בטעם ו/ריח במהלך הטיפול באנטיביוקה azithromycin (החומר הפעיל בזטו ואזניל). עם זאת, טעם מתוק בפה עלול להות תסמין של מצבי מחלה שונים (בינהם סוכרת כפי שציינת, אבל לא רק). במידה והתופעה נמשכת, מומלץ לפנות לברור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי