אמא שלימחולת האוסטאופורוזיס+pocd

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

13/06/2019 | 13:34 | מאת: יעל מימון

שלום רב אתמול 11.6.2019 אמא קיבלה זריקת פרוליה אני לא רגועה מאז אמא בת 77 סובלת מעצירות כרונית האם הכל יהיה טוב בזכות הזריקה?

הטיפול באוסטאופורוזיס נקבע ע"י הרופא בהתאם למצב הרפואי, בדיקות צפיפות העצם, היסטוריה של שברים אוסטאופורוטים, גורמי סיכון נוספים לשבר ותגובה לטיפולים קודמים. ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. פרוליה הינה תרופה המכילה את החומר הפעיל denosumab כאשר עצירות הינה תופעת לוואי אפשרית בשימוש בתכשיר. מומלץ לנקוט בצעדים להקלה על עצירות כגון שתייה מרובה של מים ומזון עתיר סיבים תזונתיים וכו' וכן בטיפול בעצירות, במידה ונוטלת. במידה והתופעה מחמירה, יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו. לא מומלץ להפסיק טיפול באוסטאופורוזיס בכלל ובפרוליה בפרט ללא היוועצות עם הרופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי