סירקדין ואלקוויס שילוב

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/04/2019 | 11:20 | מאת: אן

מדובר בקשיש חולה לב עם נדודי שינה מזה כחודש שהרופא המליץ על סירקדין 2 מ"ג. פעם ביום בלילה. אותו אדם מקבל גם נוגד קרישה אלקוויס 5 מ"ג פעמיים ביום -בוקר וערב(בנוסף מקבל בין היתר גם קרדילוק,איזטרול,קרסטור) קראתי במקום כלשהוא שסירקדין עלול לגרום לדלול דם גם. האם השילוב בין סירקדין ואלקוויס מסוכן?

ברב מקורות המידע אין איזכור להשפעת גומלין משמעותית בין שתי התרופות. עם זאת, קיימים דיווחים בודדים על דימומים קלים בשילוב מלטונין וורפרין (קומדין)- נוגד קרישה. מלטונין כנראה מוריד פעילות קרישה וכנראה תיאורטית עלול להגביר את הפעילות של נוגדי קרישה ונוגדי טסיות. מומלץ לדון עם הרופא על הסיכון הפרטני של המטופל לדמם ובכל מקרה, במהלך הטיפול באלוקוויס יש להיות מודע לסיכון לדמם ולפנות לעזרה רפואית, במידה ומופיעים תסמיני דמם.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי