פרדינזון ובצקת מתחת לעיניים.

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/06/2019 | 20:34 | מאת: אתלה

על רקע דלקת לא זיהומית באף ובמערות הפנים מקבלת סטראוידים 20 מג ליום כבר 3 שבועות. די מיידית התחילו לי בצקות מתחת לעיניים. האם זה יכול להיות קשור לתרופות שאני לוקחת?האם ניתן לעשות משהו בנדון ?(

בכל טיפול תרופתי בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי. פני ירח, השמנה (השפעה על פיזור שומן בגוף) ואגירת נוזלים הינן תופעות לוואי ידועות של תכשירי סטרואידים. נפיחות יכולה להיות גם תסמין של הדלקת. כאשר תופעה מופיעה עם תחילת הטיפול בתכשיר חולפת או משתפרת עם הפסקת טיפול או הפחתת מינון עולה הסבירות כי ניתן לייחסה לתרופה. ככלל, על מנת למזער את תופעות הלוואי מהטיפול בסטרואידים יש לטפל במנה הנמוכה ביותר האפשרית לתקופה הקצרה ביותר המשיגות את מטרות הטיפול. במידה והבצקות לא משתפרות/גורמות להפרעה בראייה יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול (לא להפסיק את הטיפול פתאומית על דעת עצמך).

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי