לנטון טיפול בריפלוקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

13/05/2019 | 08:19 | מאת: מיכל

שלום רב, שמי מיכל בת 28 בריאה בדכ. כחמישה חודשים סובלת מתחושת מחנק בגרון ומשהו כבד שיושב בגרון, התחושות לא עוברות בכלל. הייתי אצל גסטרו שאבחן כי מדובר בריפלוקס ורשם נקסיום, לאחר מספר ימים הרגשתי מעורפלת ומטושטשת והחליפו לאומפרדקס. גם לאומפרדקס הגבתי לא טוב, בטן קשה ממש וכאבים. הרופא החליט להקל ולרשום לי סירופ לנטון (תרחיף) שאקח 15 מג למשך שלושה חודשים. בעקבות מה שהרגשתי פיתחתי חרדות לתרופות ולתחושה שזה לא יעבור אף פעם. האם ללנטון גם יש תופעות לוואי קשות? קראתי שזה עלול לעשות חרדות וזה מלחיץ.

שלום רב, התרופות נקסיום (חומר פעיל esomeprazole), אומפרדקס (חומר פעיל omeprazole) ולנטון (חומר פעיל lansoprazole) הינן שלוש תרופות השייכות למשפחת מעכבי משאבות מימן (פרוטון) ובכך מעכבות הפרשת חומצה בקיבה. סחרחורת ועייפות/טשטוש וכן נפיחות/כאב בטן/עצירות הינן תופעות לוואי אפשריות למשפחת תרופות זו. פרופיל תופעות הלוואי הינו דומה בקבוצת התרופות, אך כמובן שתתכן שונות בתגובה שלך לכל אחת מהתרופות. חשוב להבין כי כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים (אך לא בכולם) והרופא שוקל את התועלת שבמתן התרופה מול הסיכון שבתופעות הלוואי. תופעות הלוואי שציינת הינן תופעות לוואי חולפות. במידה ובמהלך הטיפול את מפתחת תופעת לוואי שאינה חולפת לאחר תקופת הסתגלות לתכשיר או מטרידה/מחמירה, יש ליידע את הרופא ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך הטיפול. העלון לצרכן מפרט את תופעות הלוואי, הדורשות פנייה מידית לרופא או הפסקת טיפול ויש לעיין בו לפני השימוש.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי