,תופעות לואי לתרופת ארקוקוסיה לחולי סוכרת

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/06/2019 | 09:04 | מאת: עמי מתוק

שלום לך ד ר אני חולה סוכרת ועברתי צינתור בלב לפני כ 10 שנים היום אני סובל מדלקת באיזור האגן מעל לטוסיק שמקרין לרגל האם ארקוקסיה טוב בשבילי

התרופה ארקוקסיה, שהחומר הפעיל בה הוא etoricoxib , שייכת למשפחת ה NSAIDS (תרופות נוגדת דלקת שאינה סטרואידיות), והיא מעכבת את האנזים COX-2 באופן סלקטיבי. השימוש בתכשירים מקבוצה זו עלול להעלות את הסיכון לתופעות לוואי לבביות כגון צבירת נוזלים, עליה בלחץ דם, אוטם שריר הלב (התקף לב) ושבץ. לפיכך הטיפול בתרופה מומלץ לפרק הזמן הקצר ביותר ובמינון הנמוך ביותר היעיל בכלל המטופלים ואילו במטופלים הסובלים ברקע מחלות קרדיווסקולריות שונות כגון: מחלת לב איסכמית, אי ספיקת לב, יתר לחץ דם לא מאוזן ועוד, השימוש בתכשיר מהווה התווית נגד (אסור). מעבר לכך גם במטופלים בעלי גורמי סיכון משמעותיים לאירועי לב כגון חולים ביתר לחץ דם, היפרליפידמיה, סוכרת ומעשנים, הרופא יבצע הערכה קפדנית של התועלת בטיפול מול הסיכון הפוטנציאלי לאירועים קרדיווסקולריים. מומלץ להיוועץ ברופא המכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך בנוגע להתאמת הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי