לוקחת אטנט שאלה בנוגע לתופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/06/2019 | 01:26 | מאת: אור פרידמן

לוקחת אטנט מרגישה מצוין אך בלילה פתאום כואב לי מאד הזרוע. יכול להיות שיש קשר? סובלת מלחץ דם קצת גבוה אבל מטופלת בכדור אנלדקס 0.5 מלגרם. יכול להיות שיש קשר? מרגישה ממש טוב עם האטנט 20 מלגרם..אך הבעיה רק הזרוע..

התכשיר Attent אשר החומרים הפעילים בו הם AMPHETAMINE ו-DEXTROAMPHETAMINE מותווה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז ולטיפול בנרקולפסיה. לא ברור מהו מקור הכאב עליו את מתלוננת. תופעות לוואי קרדיווסקולריות יכולות להופיע במהלך הטיפול בתרופות להפרעות קשב וריכוז ועלולות להתבטא בכאב בזרוע. ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים וכאשר תופעה מתרחשת בסמוך להתחלת טיפול תרופתי עולה הסבירות כי קיים קשר בין התופעה לטיפול. במידה ולא ידוע לך על גורם אחר שיכול להסביר את התופעה, מומלץ לפנות לרופא לבירור וקבלת הנחיות בהקדם האפשרי.

כמובן שיש להפסיק את הטיפול עד היוועצות עם הרופא

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי