האם אפשר לקחת זלדיאר ואתמול יחד

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/04/2019 | 19:38 | מאת: ענת

האם ניתן לקחת אקמול לאחר זלדיאר במידה ועולה החום. כמה זמן צריך לחכות

Zaldiar הינו תכשיר המכיל PARACETAMOL במינון 325 מ"ג ו TRAMADOL במינון 37.5 מ"ג. כלומר התכשיר זאלדיאר מכיל PARACETAMOL (המרכיב הפעיל באקמול) ויכול להספיק להורדת חום גם כאשר נלקח ללא אקמול. חשוב לדעת שמינון גבוה של PARACETAMOL עלול לגרום לפגיעה כבדית (תלויית מינון) ולכן יש להקפיד שלא ליטול יותר מהמינון היומי המקסימלי - 4 גר' ליממה. על מנת להימנע מבלבול ומינון יתר מומלץ לא לשלב מספר תכשירים המכילים חומר פעיל זה. אם בכל זאת אין ברירה, חד פעמית ניתן ליטול כדור נוסף של PARACETAMOL במינון 500 מ"ג בשילוב עם כדור אחד של Zaldiar (המכיל 325 מ"ג (PARACETAMOL,כל עוד לא מטופלים בתכשירים אחרים המכילים גם PARACETAMOL ומקפידים שלא לעבור את המינון המקסימלי ביממה. אם הינך מטופל ביותר בכדור אחד ביום של zaldiar או הינך מטופל בתכשירים נוספים- יש להיוועץ ברוקח או ברופא לפני נטילת אקמול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי