תופעות לוואי של זאלדיאר

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/04/2019 | 18:09 | מאת: דרור איל

נוטל זאלדיאר מזה שבוע. כדור ליום. הלילה 02/04/19 והיום, קיבלתי התקף של התכווצויןת שרירים. בלילה בשתי הרגליים והיום בעיקר בשוק וכף רגל ימין ובכף יד שמאל. אני נוטל בקביעות תרופות נוספות כגון ויקטוזה, ליפיטור, נובונרם מיקרופירין וטריטייס. חשבתי שאולי הזאלדיאר בעייתי בקשר לתרופות האחרות או שמדובר בתופעת לוואי מוכרת. בברכה, דרור איל

התכווצות שרירים הינה תופעת לוואי ידועה (אך נדירה) של טיפול ב-tramadol (אחד החומרים הפעילים בתרופה זאלדיאר) וכן ידועה תופעת לוואי שכיחה יותר של ליפיטור (חומר פעיל atorvastatin). תופעות לוואי בשרירים של סטטינים (משפחת התרופות אליה שייך ליפיטור) בד"כ מופיעות בשבועות-חודשים לתחילת הטיפול בסטטינים, אך יכולות להופיע בכל שלב בטיפול. בנוסף, יכולים להיות גורמים נוספים להתכווצות שרירים, במידה והנך ממשיך לסבול, פנה לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי