משחת מופירוסין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

28/10/2019 | 22:25 | מאת: טל

היי, הביאו לי משחה מופירוסין למרוח על פצע מזוהם.. ואז קראתי עליה קצת והיה כתוב לא למרוח על פצעים פתוחים.. מה הסיבה שאסור? מה זה יכול לעשות? תודה!

התכשיר מופירוסין, הינו תכשיר אנטיביוטי המכיל את החומר הפעיל Mupirocin המיועד לטיפול בזיהומי עור. בנוסף לחומר האנטיביוטי במשחה, קיים חומר שאינו פעיל בשם פוליאתילן גליקול. במחקרים בבעלי חיים נמצא כי חומר זה, כאשר נמרח על שטחים גדולים של פצעים פתוחים מעלה את הסיכון לתופעות לוואי כגון עליה ברמות סידן בדם, חמצת לקטית ופגיעה כלייתית כתוצאה מספיגה לשכבה התת עורית ולמחזור הדם. על כן, אין להשתמש בתכשיר על שטחים גדולים של פצעים פתוחים או עור פגום. יש לציין כי כאשר התכשיר נמרח חיצונית (לא בעיניים, באף או על עור פגום) ובכמות סבירה באזורים ללא פצעים פתוחים או כוויות הסיכון לתופעות לוואי כתוצאה מספיגה סיסטמית הינו קטן מאוד.

06/11/2019 | 09:27 | מאת: טל

אז למה הביאו למ למרוח על פצע פתוח למרות הסיכון הזה? אני אפסיק להשתמש תודה רבה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי