תופעת לוואי מציפרלקס/ריספונד

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

22/10/2019 | 00:55 | מאת: NOT_FOUND

שלום, בעקבות חרדה קשה ותחושת ניתוק הפסיכיאטר העלה לי את מינון הציפרלקס מ10 ל15 מג ובנוסף הוסיף לי חצי כדור ריספונד 1 שאותו הפסקתי לאחר 3 לקיחות. התחלתי להרגיש לא טוב, עייפות נוראית, טשטוש בראייה ולאחרונה החלו מחשבות טורדניות וחרדה נוראית מפני אובדו שליטה,פגיעה עצמית, מפני מוות. איני אובדנית! אך המחשבות האלה לא מרפות ואני מפחדת מהן.איני יודעת מה הסיבה שפתאום החלו להתפרץ המחשבות האלה כי לפני הריספונד ולפני העלאת מינון הציפרלקס ל15. מה עושים במצב כזה? אני חוששת שהכדורים רק עושים לי נזק ומחמירים את החרדות. מצד אחד הם "מרגיעים" ומרדימים ומצד שני מעוררים בי מחשבות פולשניות ופחדים לא מציאותיים. האם חרדות אלה ומחשבות אלה נורמלי שיתקיימו כחלק מהסתגלות לתרופה?

התכשיר Cipralex מכיל את החומר הפעיל Escitalopram ושייך למשפחת ה-SSRIs החוסמת קליטה חזרה של סרוטונין במוח. Rispond המכילה את החומר הפעיל Risperidone שייכת לתרופות ממשפחת האנטי פסיכוטיים מדור שני. עייפות, חולשה טשטוש ראיה ועליה בחרדה הינן תופעות אשר נקשרו עם נטילת שני התכשירים. עם זאת, תופעות אלה לרוב חולפות לאחר תקופת הסתגלות לתרופה או עליה במינון. בפנייה לא ציינת את גילך, אך אציין כי התכשיר Cipralex נקשר עם סיכון להופעת מחשבות והתנהגות אובדנית בשבועות הראשונים של הטיפול בעיקר בילדים ומתבגרים עד גיל 18 ועל כן רצוי שלא להשתמש בתרופה בגילאים אלה. במבוגרים צעירים (גילאי 18-24) נמצא סיכון להופעת מחשבות והתנהגות אובדנית אך קטן משל ילדים ומתבגרים והשימוש בתכשיר בגילאים אלה הינו מקובל תחת מעקב רפואי. יש לציין כי לא נמצאה עליה דומה בסיכון עבור מבוגרים בני 25 ומעלה. במידה ולאחר תחילת נטילת תכשיר מסוים או עליה במינון הנך חווה שינויי מצב רוח, עליה בתחושת חרדה או מחשבות אובדניות, יש לגשת בהקדם לרופא המטפל המכיר את ההיסטוריה הרפואית למעקב והתאמת הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי