תופעות לוואי מזריקת דיפרוספאן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/11/2019 | 07:03 | מאת: יהורם

יש מצב שלאחר זריקת דיפרוספאן רמת הסוכר בדם תעלה ? אתמול מדדתי סוכר בצום של 8 שעות ורמת הסוכר הייתה 119 במצב רגיל יש לי 89 / 90

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone . כבכל טיפול תרופתי - בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי, כאשר מבין תופעות הלוואי האפשריות, תכשירי סטרואידים עלולים לגרום גם לעלייה ברמות גלוקוז בדם. גורמי הסיכון לעליה ברמות הגלוקוז כוללים את משך זמן נטילת הסטרואיד (תקופה ממושכת לעומת חד פעמית), היסטוריה של סוכרת, גיל, השמנה ועוד. במרבית המטופלים שאינם סוכרתיים, העלייה ברמות נצפית יום עד יומיים לאחר המתן ומומלץ לעקוב אחר רמות הסוכר למשך כ- 3-5 ימים לאחר המתן. בכל מקרה, יש ליידע את הרופא המטפל ולהיוועץ עמו בנוגע למעקב הנדרש אחר רמות הגלוקוז.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי