שאלה בקשר לכדור לטיפול בסכרת

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/01/2020 | 17:28 | מאת: שאלה בקשר לכדור לטיפול בסכרת

שלום אני מקבל פעמיים ביום גלוקמין כבר למעלה מ9שנים האם הכדור יכול לגרום נזק לכליות במשך כמה שנים יש לי עליה בערכים של בדיקה אאורה-60 שנה שעברה -58 שנה לפני -48 קראינין תקין. גלוקוז -128 a1h-6.6 האם כדאי להחליף כדור או להוסיף

Glucomin, אשר החומר הפעיל בו הוא Metformin הינו תכשיר המותווה לטיפול בסוכרת. התכשיר לא נקשר עם תופעת לוואי של ירידה בתפקודי הכליות באופן ישיר אך מאחר ותכשיר זה מופרש בעיקר על ידי הכליות, במצב של ירידה בתפקוד הכלייתי (כתוצאה מגורמים שונים כגון גיל מבוגר, מצב של התייבשות, נטילת תרופות וחומרים המשפיעים באופן ישיר על הכליות), התרופה עלולה להצטבר בגוף ולעלות את הסיכון להתפתחות של תופעה נדירה אך מסוכנת של חמצת לקטית, ועל כן ישנם קריטריונים לתפקוד כלייתי בהם יש להפחית מינון או להפסיק טיפול בתכשיר זה. פורום זה נועד לתת מענה לשאלות הקשורות לתופעות לוואי הנובעות מטיפול תרופתי או תגובות בין תרופתיות על כן לא נוכל להמליץ על נטילת תכשיר תרופתי כזה או אחר במסגרת הפורום. יש להיוועץ עם הרופא המטפל בנוגע להמשך טיפול ומעקב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי