נורופתיה היקפית כתוצאה משימוש בציפרודקס 500

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

29/09/2019 | 10:13 | מאת: עירד

שלום דר גורליק, טופלתי ב ציפרודקס 500 בגלל אבן בכליות למשך 4 ימים 2 טבליות כל יום. כמה ימים לאחר מכן הופיעו נימול ועקצוצים וכאבים בשתיי הידיים ושתי הרגליים. עדיין 3 חודשים אחרי זה קיים. MRI שלל בעיית עצבים בשורש חוט שדרה. האם זה הפיך או הנזק הוא תמידי? תודה עירד

התכשיר ציפרודקס מכיל את החומר הפעיל Ciprofloxacin והינו אנטיביוטיקה ממשפחת הפלואורוקווינולונים. תופעות של נימול, עקצוץ וכאבים הינן תופעות לוואי ידועות למשפחת תרופות זו כאשר תופעות אלה עלולות להיות תסמינים של נוירופתיה, המתבטאת לרוב בהרגשת כאב, צריבה, עקצוץ, נימול, תחושת שריפה או חוסר תחושה. התופעה עלולה להופיע בכל שלב במהלך הטיפול ולרוב בתוך מספר ימים מתחילת הטיפול כאשר בנוסף לכך, עלולה להימשך חודשים ושנים גם לאחר הפסקת הטיפול ואף להיות בלתי הפיכה. יש להמשיך במעקב הרפואי אצל הרופא המטפל.

06/10/2019 | 12:34 | מאת: עירד

תודה רבה דר הירש-וקסברג על התשובה המפורטת. עירד

06/10/2019 | 14:20 | מאת: עירד

תודה על תשובתך דר הירש-וקסברג תוכלי בבקשה להסביר לי מה הנזק שנגרם על ידי התרופה? איפה הנזק נגרם? תודה עירד

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי