נקסיום תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/01/2020 | 13:00 | מאת: יונה

היי רופא אאג אמר לי לקחת נקסיום 40 מג למשך חודש כי אני מרגיש כמו גוש בגרון כל פעם במקום אחר (עשיתי אולטרסאונד ואנדסקופיה ויצא תקין) שבועיים אחרי שלקחתי את הנקסיום הרגשתי כאבים בחזה במיוחד בנשיפת אוויר בנוסף הרגשתי כמו כבדות באזור הסנטר /שפתיים /לחי לקחתי את התרופה חודש ושבוע אחרי שסיימתי לקחת את התרופה התחלתי להרגיש טעם מתכתי בפה. האם כל זה יכול ליהיות תופעת לוואי של הנקסיום?

התכשיר נקסיום המכיל את החומר הפעיל Esomeprazole, שייך לתרופות ממשפחת מעכבי משאבות מימן (פרוטון) המעכבות את הפרשת החומצה בקיבה. באופן כללי, כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. תופעות לוואי של כאבים בחזה, קשיי נשימה וברונכוספאזם (התכווצות של שרירי הסימפונות) וכן שינויים בטעם הינן תופעות לוואי אשר נקשרו עם נטילת התכשיר אך בשכיחות נדירה. עם זאת, תופעה של שינויים בטעם הופיעה לראשונה לאחר סיום הטיפול, מה שמחליש את הקשר הסיבתי בין תופעת הלוואי לתכשיר. לא ציינת האם התופעה של כאב בחזה וקשיי נשימה חלפו עם הפסקת הטיפול אך במידה והתופעות לא חלפו או החמירו, יש ליידע את הרופא בהקדם ולהיוועץ עמו בנוגע להמשך בדיקות ומעקב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי